Κοζάνη: Συνεχίζεται με προσεκτικά βήματα ο σχεδιασμός του Κέντρου Πολιτικής Προστασίας

13:10 20/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με πίστη και συνέπεια προχωρά η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στην υλοποίηση του σχεδιασμού της για την δημιουργία και λειτουργία της Πυροσβεστικής Ακαδημίας στην Πτολεμαίδα, καθώς και του Κέντρου Πολιτικής Προστασίας στον χώρο της ΑΕΒΑΛ τόνισε μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κοζάνης ο εντεταλμένος σύμβουλος πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Ηλίας Κάτανας. Όπως ανέφερε με αφορμή την έλευση του διευθυντή της Πολιτικής Προστασίας

της Γαλλίας κου Σαλομέ και τις επαφές με τον Περιφερειάρχη και τις επισκέψεις στην περιοχή γίνονται προσεκτικά βήματα ώστε ο τελικός σχεδιασμός να είναι ο καλύτερος δυνατός.

Ο σχεδιασμός της σχολής όπως σημείωσε ο κ. Κάτανας θα γίνει μέσα στην επόμενη διετία, αφού ολοκληρωθούν οι ανταλλαγές τεχνογνωσίας με την Γαλλία και Σουηδία. Στόχος είναι να σχεδιαστεί ένα εκπαιδευτικό χωρίο με χώρους φιλοξενίας και εκπαίδευσης, ενώ σύμφωνα με όσα είπε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης πρέπει να ξεκινήσουν ανταλλαγές εκπαιδευτικών συσκέψεων στην Γαλλία.

ΕΡΤ Κοζάνης Σύνταξη Κώστας Δαβάνης

Keywords
Τυχαία Θέματα