Κρίισιμη εβδομάδα στο ΠΑΣΟΚ

09:42 8/1/2012 - Πηγή: ΕΡΤ

Εβδομάδα εξελίξεων στο ΠΑΣΟΚ, καθώς άνοιξε η κούρσα της διαδοχής και όλα τα στελέχη του κόμματος βρίσκονται εδώ και καιρό σε θέση μάχης. Η πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου περί διαρχίας προκάλεσε σοβαρές αναταράξεις. Τα περισσότερα κορυφαία στελέχη, που πλέον μπαίνουν και επισήμως στην κούρσα της διαδοχής, εκφράζουν αντιρρήσεις. Πολιτικοί αναλυτές μάλιστα δεν αποκλείουν εντός των επομένων ημερών να υπάρξουν αντιπαραθέσεις, εν όψει

της νέας συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου την Πέμπτη και του Εθνικού Συμβουλίου το επόμενο Σαββατοκύριακο. Η κρισιμότερη παράμετρος στην κούρσα της διαδοχής θεωρείται απο πάρα πολλούς η στάση του Ευ.Βενιζέλου ο ίδιος δεν ανοίγει τα χαρτιά του, καθώς αφ' ενός δεν θέλει να αντιπαρατεθεί ανοιχτά με τον Γ.Παπανδρέου, αφ' ετέρου όσο παραμένει στο υπουργείο Οικονομικών έχει ανοιχτά όλα τα κρίσιμα πεδία αρμοδιότητάς του.

Απο τους πρώτους που έσπευσαν να απορρίψουν την πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ήταν ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και η Αννα Διαμαντοπούλου. Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Ρέππας δήλωσε στην Realnews πως συμφωνεί με την πρόταση Παπανδρέου, θεωρώντας ότι μπορεί να οδηγήσει ομαλά στις εξελίξεις, θέση με την οποία συμφωνεί και ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Η Αννα Διαμαντοπούλου σε συνέντευξή της στην Καθημερινή της Κυριακής,  τάσσεται υπέρ των άμεσων διαδικασιών για την ανάδειξη νέας ηγεσίας. «Με τη δήλωσή του στο Πολιτικό Συμβούλιο ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε σαφές ότι αποχωρεί και ότι ανοίγουν οι πολιτικές διαδικασίες για τη μετά Παπανδρέου εποχή. Σημαντική εξέλιξη, όχι όμως και ικανή συνθήκη για να οδηγηθεί το ΠΑΣΟΚ σε μία επανεκκίνηση που είναι απολύτως αναγκαία για τη συνέχιση της ύπαρξής του. Στις επόμενες εκλογές πρέπει να πάμε με νέα ηγεσία, η οποία θα έχει επαρκή χρόνο προετοιμασίας», τόνισε.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Ανδρέας Λοβέρδος σκοπεύει να διαμορφώσει ένα μέτωπο κατά της πρότασης Παπανδρέου, με στόχο ακόμη και την ανατροπή της διά ψηφοφορίας στο Εθνικό Συμβούλιο.

Παρούσα στις εξελίξεις δηλώνει και η Λούκα Κατσέλη, καθώς άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς της για την ηγεσία του Κινήματος. Η κ. Κατσέλη τάσσεται κατά των μακροχρόνιων και σύνθετων διαδικασιών και υπέρ της ταυτόχρονης εκλογής υποψήφιου πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος από τη βάση.

Keywords
Τυχαία Θέματα