Κρητικά προϊόντα στα ξενοδοχεία του νησιού

08:32 1/4/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Πάνω από 15.000 συναντήσεις παραγωγών αγροτικών, κτηνοτροφικών και μεταποιημένων προϊόντων απ’ όλη την Κρήτη, με ξενοδόχους, διευθυντές ξενοδοχείων και εκπροσώπους δικτύων διανομής, πραγματοποιήθηκαν στο όγδοο Φόρουμ Προώθησης των Κρητικών Προϊόντων, που ολοκληρώθηκε στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης.

Στη διάρκεια των συναντήσεων συζήτησαν τη μεταξύ τους συνεργασία για τη νέα τουριστική

περίοδο.
Ο θεσμός επεκτάθηκε φέτος για πρώτη φορά και στον βιοτεχνικό τομέα με τη συμμετοχή και βιοτεχνών που σχετίζονται με τον τουρισμό, όπως σαπούνι, χαρτικά, υφαντά, έπιπλα κλπ.
Στο 8ο Παγκρήτιο Φόρουμ είχαν δηλώσει συμμετοχή 215 παραγωγοί, μεταποιητές και βιοτέχνες, 148 ξενοδοχεία και 14 δίκτυα διανομής.
«Για άλλη μια χρονιά αποδεικνύεται ότι η συνεργασία που ξεκινήσαμε πριν από 8 χρόνια ήταν απολύτως αναγκαία και αυτό μας κάνει ιδιαίτερα αισιόδοξους για το μέλλον του θεσμού. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι τα κρητικά προϊόντα έχουν μεγάλη αξία, αναβαθμίζουν το τουριστικό προϊόν και ενδυναμώνουν την παρουσία της Κρήτης στη διεθνή αγορά», ανέφερε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Μανώλης Αλιφιεράκης, δηλώνοντας απολύτως ικανοποιημένος από τη φετινή διοργάνωση.
«Είναι μια πρωτοβουλία την οποία εξαρχής στήριξε η Περιφέρεια Κρήτης, γιατί είναι υποχρέωση όλων μας να ενισχύσουμε την παρουσία των κρητικών προϊόντων στα ξενοδοχεία του νησιού, ώστε να γίνει η Κρήτη ένας ποιοτικότερος τουριστικός προορισμός», τόνισε ο Μανώλης Χνάρης, εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος στον Πρωτογενή Τομέα.
«Είναι ένας πολύ επιτυχημένος θεσμός και αυτό αποδεικνύεται από την αυξημένη συμμετοχή κάθε χρόνο. Έχουμε αντιληφθεί όλοι ότι η κοινή προσπάθεια θα φέρει και άλλα σημαντικά αποτελέσματα και προσπαθούμε να κάνουμε αυτή τη διοργάνωση ακόμη πιο αποτελεσματική», υπογράμμισε ο Γιώργος Γιακουμάκης, πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Κρήτης και του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης.
«Είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομία της Κρήτης η άμεση διασύνδεση του πρωτογενή με τον τριτογενή τομέα. Ως Επιμελητήριο Χανιών στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία που στοχεύει τόσο στη «θωράκιση» του τοπικού προϊόντος, όσο και στην ανάδειξη του ως σημείο κατατεθέν του τόπου μας», δήλωσε ο Αντώνης Ροκάκης πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων.
«Θεωρούμε σημαντική τη σύζευξη πρωτογενή και τριτογενή τομέα για να μπορέσουμε να στηρίξουμε τους τοπικούς παραγωγούς και να προσφέρουμε σε όλους τους επισκέπτες ένα αξιόπιστο και ποιοτικό προϊόν. Ελπίζουμε να βρεθεί τρόπος μείωσης του κόστους για να έχουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα», ανέφερε ο Δημήτρης Κουμπαράκης, πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων.
«Πολλά ξενοδοχεία έχουν καθιερώσει κρητικές «γωνιές» ακόμη και εστιατόρια με αποκλειστικά κρητική κουζίνα, καθώς οι επισκέπτες γνωρίζουν πλέον τη κρητική διατροφή και την αναζητούν. Το φόρουμ ενισχύει αυτή την προσπάθεια και βοηθάει στην επέκτασή της», σημείωσε ο Νίκος Χαλκιαδάκης, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Ν. Ηρακλείου.
Το Παγκρήτιο Φόρουμ διοργανώνεται από τα τέσσερα Επιμελητήρια της Κρήτης, υπό την αιγίδα και τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, τη συνεργασία των ξενοδόχων του νησιού, του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων, της Παγκρήτιας Τράπεζας και άλλων φορέων.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα