Λαϊκή Ενότητα: Φιέστα η επίσκεψη Αποστόλου στη Λάρισα

13:17 13/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Επίθεση κατά του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης εξαπολύει με ανακοίνωσή της η τοπική οργάνωση της Λαϊκής Ενότητας Λάρισας.
Όπως αναφέρει: «Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου εξήγγειλε τη νέα αγροτική πολιτική της κυβέρνησης σε εκδήλωση-φιέστα στη Λάρισα, αφού πρώτα εξασφάλισε η πόλη να μετατραπεί σε φρούριο ώστε να αποτρέψει τυχόν αντιδράσεις και αποδοκιμασίες από τον αγροτικό κόσμο, που πλήττεται βάναυσα από τα

επώδυνα και καταστροφικά μέτρα της μνημονιακής πολιτικής που ακολουθεί.
Ο κ. Αποστόλου περιέγραψε μια πλασματική πραγματικότητα, την ώρα που ο αγροτικός κόσμος βρίσκεται σε οριακή κατάσταση, κάνοντας λόγο για οικονομική ανάκαμψη της χώρας και ενίσχυση του αγροτοδιατροφικού τομέα.
Την ώρα που η κυβέρνηση συμβάλλει στην πλήρη φτωχοποίηση των αγροτών, στην εκρίζωση από τη γη τους και στην εγκατάλειψη της αγροτικής παραγωγής, πλήρως υποταγμένη στις αποφάσεις της ΕΕ και των συμφερόντων του ξένου κεφαλαίου, χωρίς ίχνος χάραξης εθνικής στρατηγικής για τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
Την ώρα που τα ψίχουλα των ευρωπαίων “εταίρων” μας μέσω της ΚΑΠ και οι περικοπές στις επιδοτήσεις-ενισχύσεις, αποσαθρώνουν τον πρωτογενή τομέα.
Η αγροτιά στενάζει κάτω από το βάρος των χρεών και η απόδοση των ενισχύσεων που δικαιούνται οι αγρότες καθώς και η πληρωμή των επιδοτήσεων δεν έχει ακόμα πραγματοποιηθεί. Οι γεωπόνοι του ΕΛΓΑ δεν έχουν ακόμα προβεί στις απαραίτητες εκτιμήσεις από τις τεράστιες ζημιές που προκλήθηκαν σε χιλιάδες στρέμματα στο νομό από παγετό και χαλάζι, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία ώστε να δοθεί η αποζημίωση της ζημιάς στους παραγωγούς.
Keywords
Τυχαία Θέματα