Λαϊκή Συσπείρωση: Όχι στην υποστελέχωση του ΟΑΕΔ και στην υποβάθμιση των ΕΛΤΑ

21:05 29/1/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Το θέμα της υποστελέχωσης του ΟΑΕΔ και των υπηρεσιών των ΕΛΤΑ στη Λήμνο, θέτει η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης και ζητά από την Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρουν θέση, “για τα προβλήματα και τη συνεχή υποβάθμιση των υπηρεσιών στο νησί μας και να απαιτήσουν τη λύση τους μαζί με τους συλλόγους και τα σωματεία του νησιού μας”.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

“Η κατάργηση μιας σειράς υπηρεσιών προς τους εργαζόμενους και τους κατοίκους του νησιού μας, συνεχίζεται. Μετά την κατάργηση των γραφείων εκπαίδευσης, της εφορίας, του ΟΤΕ και άλλων υπηρεσιών, ήρθε και η κατάργηση του τοπικού ανταποκριτή του ΟΑΕΔ και η υποβάθμιση των λειτουργιών των ΕΛΤΑ για να μας δείξει για άλλη μια φορά ότι η πολιτική της ιδιωτικοποίησης ακόμη και βασικών παροχών υπηρεσιών, έχει συνέχεια και από αυτή την κυβέρνηση. Διαλύουν τα δικαιώματα και την εξυπηρέτηση του λαού και μάλιστα ακριτικών νησιών, όπως είναι η Λήμνος. Και αυτό το κάνουν για χάρη της πολιτικής του «κόστους – οφέλους», (γι’ αυτούς, οι υπηρεσίες που δεν φέρνουν οφέλη ανάλογα με το κόστος λειτουργίας τους, δε χρειάζεται να υπάρχουν), της πολιτικής της εξυπηρέτησης των επιχειρηματικών ομίλων.

Στηρίζουμε τα αιτήματα του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Λήμνου για την επαρκή στελέχωση του ΟΑΕΔ στο νομό Λέσβου και του σώματος επιθεώρησης εργασίας. Η υποστελέχωση αυτών υπηρεσιών πάει πακέτο με την ικανοποίηση των αιτημάτων των επιχειρηματικών ομίλων και των εργοδοτών για φθηνή και απλήρωτη εργασία, από τη σημερινή και όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι το 90% των ανέργων δεν παίρνει ούτε αυτό το πενιχρό επίδομα ανεργίας.

Η υποβάθμιση των υπηρεσιών των ΕΛΤΑ, δεν είναι άσχετη με τη σταδιακή ιδιωτικοποίησή τους, σε βάρος βέβαια της τσέπης των κατοίκων του νησιού μας. Απαιτούμε την επαρκή στελέχωσή τους για την εξυπηρέτηση των αναγκών όλων των κατοίκων της Λήμνου”.

 

The post Λαϊκή Συσπείρωση: Όχι στην υποστελέχωση του ΟΑΕΔ και στην υποβάθμιση των ΕΛΤΑ appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα