Λάρισα: Λύθηκε το πρόβλημα του νερού στα παράλια

17:27 20/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ολοκληρώθηκαν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Αγιάς τα έργα ύδρευσης Αγιάς και παραλίων, που δίνουν λύση στο πρόβλημα της ποιότητας και της ποσότητας νερού στην περιοχή.

Συνολικά κατασκευάστηκαν 18 χλμ αγωγών και 4 δεξαμενές συνολικής χωρητικότητας 2.400μ3 νερού, που εξυπηρετούν 13.500 μόνιμους κατοίκους καθώς και τους παραθεριστές της ευρύτερης περιοχής.

Τα έργα ολοκληρώθηκαν είναι τα εξής:

1) Κατασκευή Δεξαμενών Ύδρευσης και Αγωγός Μεταφοράς

Νερού στον πρώην Δ. Μελιβοίας προϋπολογισμού 1.303.800,00 ευρώ

2) «Προμήθεια και Εγκατάσταση Συστήματος Τηλεελέγχου-Τηλεχειρισμού Εξωτερικού Υδραγωγείου και Παρακολούθηση Ποιότητας Νερού ΔΕΥΑ Μελιβοίας», προϋπολογισμού 1.075.143,00 ευρώ

3) «Βελτίωση των Δικτύων Ύδρευσης του Δήμου Αγιάς» προϋπολογισμού 1.650.000,00 ευρώ

Τα έργα συνολικού προϋπολογισμού 3,4 εκατ. ευρώ επισκέφτηκαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας.

Όπως ανέφερε ο Κ. Αγοραστός: «Ολοκληρώσαμε και παραδίδουμε ένα έργο που ήταν ζητούμενο για την περιοχή εδώ και πολλές δεκαετίες. Σε μια δύσκολη περίοδο ανοίγουμε μέτωπα δίνοντας κινητικότητα στην αγορά, θέσεις εργασίας και έργα ουσίας στον τόπο μας. Το συγκεκριμένο έργο επειδή αφορά την ύδρευση, είναι ένα έργο ζωής για την περιοχή, που αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των τουριστών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αγιάς»
Ο κ. Γκουντάρας σημείωσε : «Η συνεργασία μας με τον περιφερειάρχη και τις υπηρεσίες τις αιρετής Περιφέρειας είναι συνεχής, έτσι ώστε να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε έργα αναγκαία για τον τόπο. Ένα χρόνιο πρόβλημα το οποίο απασχολούσε τους κατοίκους και τους τουρίστες της περιοχής λύθηκε οριστικά. Δεν θα μπορούσαμε να μιλάμε για περαιτέρω ανάπτυξη στην περιοχή όταν δεν έχουν λυθεί προβλήματα ύδρευσης. Τα προβλήματα με την ύπαρξη αρσενικού στο νερό της περιοχής δεν πρόκειται να υπάρξουν ξανά. Με τα έργα αυτά δώσαμε λύση αναβαθμίζoντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων».

The post Λάρισα: Λύθηκε το πρόβλημα του νερού στα παράλια appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα