Λέσβος: Αναγνωστήριο Αγιάσου: «Πράσινο φως» για χρηματοδότηση και αναζήτηση λύσης για υλοποίηση

12:17 26/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Σύσκεψη για το έργο της αποκατάστασης της στέγης του Αναγνωστηρίου της Αγιάσου πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, όπου μετά το «πράσινο φως» από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης για τη χρηματοδότηση του έργου, ζητήθηκε η συνδρομή της νομικής υπηρεσίας και εξετάζονται τρόποι για να δοθεί λύση στο πρόβλημα που παρουσιάστηκε, καθώς το κτίριο ανήκει σε ιδιώτη και τέτοιους είδους έργα είναι δύσκολο να υλοποιηθούν από το δημόσιο.


«Έχω ασχοληθεί πολύ καιρό με το θέμα υπήρξαν τρεις

επαφές και μάλιστα με σχετικές επιστολής στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση ώστε το έργο να ενταχθεί στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων του υπουργείου και ήδη ο υπουργός συμφώνησε και μας ζητήθηκε να αποστείλουμε τα τεχνικά δελτία του έργου» δήλωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Γιαννέλλης.
Οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας αναμένουν από τους νομικούς συμβούλους «να μας δείξουν τον τρόπο ώστε να δοθεί μια λύση, να υπάρξει νομική δυνατότητα να επενδύσουμε ως δημόσιο σ’ ένα ιδιωτικό χώρο. Καταβάλουμε μεγάλες προσπάθειες ώστε να βρεθεί μια λύση και είμαστε σε καλό δρόμο» τόνισε ο κ. Γιαννέλλης.
Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο πρόεδρος του Αναγνωστηρίου Αγιάσου, Κλεάνθης Κορομηλάς, ο οποίος μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου, τόνισε «Έχει περάσει ένας χρόνος και είναι άδικο το Αναγνωστήριο να μην έχει τη σκεπή του, να μην μπορεί να λειτουργήσει σαν «ναός του πολιτισμού». Στραφήκαμε στον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής για να βρούμε τη λύση και μας έχει βοηθήσει. Υπάρχει η θέληση υπάρχουν και οι δυνατότητες.»
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου εξεδήλωσε το ενδιαφέρον αλλά το νομικό πλαίσιο του «Καλλικράτη» είναι απαγορευτικό για την υλοποίηση ενός τέτοιου έργου. «Αρχικά, η πρώτη εκτίμηση ανέβασε το κόστος του έργου στα 3 εκατ. ευρώ, όμως απευθυνθήκαμε σε ιδιώτη μηχανικό, ο οποίος μας διαβεβαίωσε ότι το κόστος θα φτάσει το 1,2 εκατ. ευρώ» δήλωσε ο κ. Κορομηλάς.
Ο πρόεδρος του Αναγνωστηρίου Αγιάσου αναφέρθηκε και στους συναισθηματικούς δεσμούς του κ. Γιαννέλλη με το Αναγνωστήριο καθώς ο παππούς του, ο γιατρός Γιάννης Αμανίτης ήταν για 22 χρόνια, από το 1902 έως το 1924, κατά περιόδους πρόεδρος του Αναγνωστηρίου και μαζί με τις κόρες του, τη Μύρτα και τη Δανάη(μητέρα του κ. Γιαννέλλη) είχαν προσφέρει πολλά στο Αναγνωστήριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα