Λέσβος: Έκαναν «φτερά» 10 τόνοι λάδι – Απάτη σε βάρος του συνεταιρισμού Παλαιοχωρίου

09:28 25/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Οργανωμένο κύκλωμα έχει βάλει στο στόχαστρο συνεταιρισμούς χωριών, προκειμένου να τους καταληστεύσει.

Στο πλαίσιο αυτής της «επιχείρησης», τηλεφώνησε πριν μέρες στο γραφείο του Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Παλαιοχωρίου κάποιος Στέλιος Κρητικός , ως εκπρόσωπος της Α.Ε. ΠΑΜΟΝΑ, που εδρεύει στο Ναύπλιο και ζήτησε να αγοράσει δέκα τόνους λαδιού, χαμηλής οξύτητας.

Αφού διαπραγματεύθηκε, τηλεφωνικά πάντα, με τον εντεταλμένο εκπρόσωπο του συνεταιρισμού, του έστειλε με φαξ έγγραφο της Εθνικής Τράπεζας,

απ’ το οποίο προέκυπτε ότι το ποσό της αξίας του λαδιού με το ΦΠΑ, μεταβιβάσθηκε διατραπεζικά στην Τράπεζα Πειραιώς. Ύστερα απ’ αυτό ο συνεταιρισμός με την σύμφωνη γνώμη του δ.σ. παρέδωσε σε μεταφορέα , κάτοικο Γέρας Λέσβου το Σάββατο 9 Ιουλίου δέκα τόνους λαδιού, με δελτίο αποστολής και τιμολόγιο στο οποίο αναγράφονταν τα στοιχεία της Α.Ε ΠΑΜΟΝΑ στο Ναύπλιο.

Όταν παρά ταύτα ούτε την Δευτέρα 11 Ιουλίου, ούτε την Τρίτη, εμφανίσθηκαν τα οφειλόμενα χρήματα στον λογαριασμό του συνεταιρισμού στην Τράπεζα Πειραιώς, τότε οι υπεύθυνοί του αντιλήφθηκαν ότι έπεσαν θύματα απάτης και υπέβαλαν μήνυση , την οποία ο εισαγγελέας Μυτιλήνης, διαβίβασε στον εισαγγελέα Πειραιά, ως κατά τόπον αρμοδίου, επειδή ο τελευταίος που παρέλαβε το φορτίο από το πλοίο στο λιμάνι του Πειραιά, ήταν ο Μπάμπης Μπατίστας, του οποίου το μόνο γνωστό στοιχείο είναι ένας αριθμός κινητού τηλεφώνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα