Λιμάνια: Απεργία από την ΟΜΥΛΕ αναστολή από την Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών

22:20 21/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με διαφορετικές επιλογές κινείται ο χώρος των εργαζομένων στα λιμάνια, καθώς η ΟΜΥΛΕ συνεχίζει τις κινητοποιήσεις, ενώ η Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ομόφωνα προχώρησε σε αναστολή τους, αλλά όπως σημειώνει, βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα, αν αμφισβητηθούν τα εργασιακά δικαιώματα του κλάδου.

Σε πρακτικό επίπεδο φαίνεται να ομαλοποιείται ο κλάδος της κρουαζιέρας, αλλά να παραμένουν προβλήματα στις φορτοεκφορτώσεις των εμπορευματοκιβωτίων

σε ΟΛΠ και ΟΛΘ.

Προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν και στην εξυπηρέτηση κρουαζιεροπλοίων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, καθώς οι λιμενεργάτες στον ΟΛΘ συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, ενώ σήμερα εξήγγειλαν νέα 24ωρη από αύριο Τετάρτη 22/06 στις 12 το μεσημέρι, έως στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης 23/06.

Επίσης η ΟΜΥΛΕ, θα αποστείλει επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θ.Δρίτσα, ζητώντας να γίνει απαλοιφή της φράσης «κατάργηση του Γενικού Προσωπικού Κανονισμού από το διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΠ» που βρίσκεται σε διάταξη της νέας σύμβασης παραχώρησης μεταξύ ελληνικού δημοσίου και ΟΛΠ, ενώ θα ζητούνται γραπτές δεσμεύσεις αναφορικά με τη δυνατότητα μετάταξης εργαζομένων σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου.

Πάντως στο λιμάνι του Πειραιά τρία κρουαζιερόπλοια στα οποία έγινε την Τρίτη επιβίβαση, οι αποσκευές των επιβατών εξυπηρετήθηκαν κανονικά από τους λιμενεργάτες με χειροκίνητα αμαξίδια.

Τα σοβαρότερα πρoβλήματα εστιάζονται πάντως αυτή τη στιγμή στο χώρο των εμπορευματοκιβωτίων στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, καθώς οι χειριστές και οι τεχνικοί των δύο οργανισμών, ανήκουν στην Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας.

Στο car terminal του ΟΛΠ, αυτή τη στιγμή είναι «παγιδευμένα» 2.500 αυτοκίνητα, εκ των οποίων τα 2.000 έχουν προορισμό χώρες της Μέσης Ανατολής και τα 500 την Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα