Μ. Ζησούλη: Οι Luxury ταξιδιώτες της Κίνας θέλουν την Κρήτη (audio)

09:58 17/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

«Οι Luxury ταξιδιώτες της Κίνας είναι νέοι, πλούσιοι, πολυταξιδεμένοι και για να αναδείξουν τον πλούτο τους και την κοινωνική τους θέση είναι πρόθυμοι να δαπανήσουν πολλά χρήματα σε αγαθά πολυτελείας, εμπειρίες ταξιδιού και γευστικές εμπειρίες», ανέφερε σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ Χανίων, η σύμβουλος τουριστικής ανάπτυξης, Μαρία Ζησούλη.

Είναι μορφωμένοι, πολλοί από αυτούς έχουν σπουδάσει στο εξωτερικό, και είναι πολύ καλά εξοικειωμένοι με τις νέες τεχνολογίες. Χρησιμοποιούν

το διαδίκτυο όχι μόνο για να αναζητήσουν πληροφορίες για τον τουρισμό αλλά και για να αγοράσουν όλα τα είδη των υπηρεσιών. Τους αρέσει να αποφασίζουν τι θέλουν να δουν και να κάνουν, ποιους προορισμούς, ξενοδοχεία και αξιοθέατα θα επισκεφτούν πριν την αναχώρησή τους.

Σύμφωνα με έρευνα της Hurun Report 2017 οι Luxury κινέζοι ταξιδιώτες προτιμούν τα διεθνή ταξίδια και τον τουρισμό περιπέτειας και η Ευρώπη παραμένει ένας από τους αγαπημένους προορισμούς καθώς την επιλέγει περίπου ο μισός πληθυσμός των Luxury κινέζων ταξιδιωτών. Το νησί με παραλία εμφανίζεται ως νέα επιλογή διακοπών και ως επιθυμία πραγματοποίησής του μέσα στα επόμενα 3 χρόνια από το 30% των millennials Luxury κινέζων ταξιδιωτώκαι η Κρήτη μπορεί να πρωταγονιστεί με τις πολυτελείς υποδομές που διαθέτει.

Η Κρήτη μπορεί να διεκδικήσει τον Luxury κινέζικο τουρισμό μέσα απο 2 δυναμικούς τομείς:

•Τον Γαμήλιο τουρισμό, μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει απο το 2014 και θα πρέπει να συνεχιστεί και
•Τον γαστρονομικό τουρισμό που είναι στην πρωτη γραμμή του ενδιαφέροντός τους στα ταξίδια περιπέτειας.

Ο Δήμος Χανίων θα πρέπει να απαντήσει στο αίτημα της κινέζικης πόλης Wenzhou 9 εκ. κατοίκων, μιας πόλης με ιστορία και πολιτισμό, για συνεργασία στον τομέα του τουρισμού και των γάμων.

Η Luxury τουριστική αγορά είναι μια δυναμικά αναπτυσσόμενη αγορά με πολύ θετικό αντίκτυπο στην τοπική οικονομία. Οι προορισμοί πρέπει να εφαρμόσουν μια εστιασμένη στρατηγική προσαρμοσμένη τόσο στα πλεονεκτήματα της περιοχής τους όσο και στις ανάγκες της αγοράς αυτής.

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων η κ. Ζησούλη:

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου – Ηλεκτρονική Επεξεργασία: Μάνος Παπαδάκης

The post Μ. Ζησούλη: Οι Luxury ταξιδιώτες της Κίνας θέλουν την Κρήτη (audio) appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα