Με το βλέμμα στη Βρετανία – Υπό δρακόντεια μέτρα η ψηφοφορία (video)

22:32 8/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στη Βρετανία, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και υπό τη σκιά των πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων, συνεχίζεται η ψηφοφορία για τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές. Οι κάλπες θα κλείσουν τα μεσάνυχτα, ώρα Ελλάδας, οπότε και αναμένονται τα exit polls. Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση,

το Συντηρητικό Κόμμα της Τερέζας Μέι προηγείται των Εργατικών, αλλά είναι αμφίβολο εάν θα καταφέρει να κερδίσει την αυτοδυναμία.

Τα μετεκλογικά σενάρια

Όσον αφορά τις δημοσκοπήσεις, αυτές παρουσίασαν καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας σημαντικές διακυμάνσεις, γεγονός που οδήγησε τον βρετανικό Τύπο να παρουσιάσει διάφορα σενάρια για το μετεκλογικό τοπίο στη χώρα, στην περίπτωση που δεν θα υπάρξει αυτοδυναμία, αλλά και ανάλογα με τα ποσοστά των κομμάτων.
Σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση του Ινστιτούτου δημοσκοπήσεων YouGov, οι Συντηρητικοί θα εξασφαλίσουν ποσοστό 42% έναντι 38% των Εργατικών. Το Συντηρητικό Κόμμα θα εξακολουθήσει να είναι πρώτο κόμμα στη Βουλή των Κοινοτήτων με 302 έδρες (28 λιγότερες από ό, τι σήμερα), έναντι 269 των Εργατικών. Ωστόσο η Τερέζα Μέι δεν θα έχει την απόλυτη πλειοψηφία.

Keywords
Τυχαία Θέματα