Μεγάλος νικητής του Grand Prix της Αυστρίας ο Λιούις Χάμιλτον

20:26 3/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

O Λιούις Χάμιλτον κέρδισε το Grand Prix της Αυστρίας αφού πέρασε τον ομόσταυλό του, Νίκο Ρόσμπεργκ στον τελευταίο γύρο.

Ο Ρόσμπεργκ ήταν καθοδόν για την τρίτη συνεχόμενη νίκη του στο Red Bull Ring, αλλά στον τελευταίο γύρο, δέχτηκε την επίθεση του Χάμιλτον. Οι δύο πιλότοι της Mercedes συγκρούστηκαν μεταξύ τους, με αποτέλεσμα ο Ρόσμπεργκ να πληγώσει

το μονοθέσιό του και να τερματίσει μετά βίας 4ος, και o Χάμιλτον να πάρει τη νίκη. Μετά το τέλος του αγώνα, o Ρόσμπεργκ έλαβε ποινή 10’’ από τους αγωνοδίκες επειδή θεωρήθηκε υπεύθυνος για τη σύγκρουση, κράτησε όμως τη θέση του, καθώς ο πέμπτος Ντάνιελ Ρικιάρντο ήταν 14 δευτερόλεπτα πίσω του.

Δεύτερος, μόλις έξι δευτερόλεπτα πίσω από τον Χάμιλτον, τερμάτισε ο Μαξ Φερστάπεν με Red Bull, μόλις μισό δευτερόλεπτο μπροστά από τον Κίμι Ράικονεν με Ferrari.

Με την 5η θέση του, ο Ντάνιελ Ρικιάρντο εξασφάλισε ότι και οι δύο Red Bull τερμάτισαν στην πρώτη πεντάδα, ενώ ο Τζένσον Μπάτον πέτυχε το καλύτερο φετινό αποτέλεσμα για τη McLaren, τερματίζοντας έκτος.

Ο Ρομάν Γκροζάν επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις με την Haas όντας έβδομος, ενώ ο Κάρλος Σάινθ έκανε άλλον έναν αθόρυβο αλλά αποδοτικό αγώνα, ανεβαίνοντας από την 15η θέση της εκκίνησης, στην 8η. Ένατος ήταν ο Βάλτερι Μπότας με Williams, μπροστά από τον Πασκάλ Βερλάιν, ο οποίος κέρδισε τον πρώτο βαθμό για λογαριασμό του στη F1, αλλά και για την ομάδα του Manor Racing.

To επόμενο ραντεβού του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Formula 1 είναι στο Σίλβερστον της Μ. Βρετανίας στις 1ο Ιουλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα