Νέα στοιχεία για τις προμήθειες στη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου

13:01 20/5/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Για την πορεία εμβάσματος που συνδέεται με τις προμήθειες εξοπλισμών προγραμμάτων έφτασαν νέα στοιχεία στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων της Αθήνας όπου δικάζεται ο Ακη Τσοχατζόπουλος και άλλοι 18 για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Τα στοιχεία αυτά αποτυπώνουν την κίνηση εμβασμάτων 2 εκατομμυρίων 70 χιλιάδων ευρώ που σχετίζεται με τη σύμβαση των υποβρυχίων. οι
συνήγοροι του Ακη Τσοχατζόπουλου επανέφεραν το θέμα της κλήτευση μελών του ΚΥΣΕΑ ενώ έκαναν λόγο και για πόρισμα λογιστών που προτίθενται να καταθέσουν τα συμπεράσματα για την κίνηση των εμβασμάτων τα οποία όπως είπαν θα τινάξουν το κατηγορητήριο στον αέρα.

Στη συνέχεια κατέθεσε ο Νίκος Μαϊτός, προϊστάμενος του ΣΔΟΕ, στον οποίο ο πρόεδρος Χρ. Κατσιάνης, σε έντονο ύφος, επισήμανε ότι η υπηρεσία του δεν επέμεινε ώστε να εντοπίσει τους πραγματικούς ιδιοκτήτες της αμερικανικής εταιρείας Nobilis. Ο πρόεδρος έκανε λόγο σε "κενά και σκιές" που παραμένουν από το πόρισμα του ΣΔΟΕ. Ο κ. Μαϊτός δέχτηκε βροχή ερωτήσεων από το συνήγορο υπεράσπισης της Βίκυς Σταμάτη, Αλέξη Κούγια για τη χρονική στιγμή που έγινε η αγορά του ακινήτου της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Όπως είπε ο μάρτυρας, το 2010 οπότε και έγινε η αγορά του ακινήτου είχε αυξηθεί η φορολογία ακινήτων για τις offshore εταιρείες από το 3 στο 15%. Επιπλέον ο κ. Κούγιας επισήμανε στον μάρτυρα πως αν και ο κ. Τσοχατζόπουλος στην πρώην σύζυγό του τής αγόρασε πολυτελές σπίτι στο Ψυχικό, για τη νυν Βίκυ Σταμάτη δεν έκανε το ίδιο αλλά κάτι χειρότερο. Όπως χαρακτηριστικά είπε, την έκανε υποχείριο μιας τράπεζας με το δάνειο που εκείνη πήρε. Εντωμεταξύ ο φερόμενος ως εκπρόσωπος της Nobilis Νίκος Γεωργουλάκης μέσω του συνηγόρου του αρνήθηκε πως ήταν πραγματικός ιδιοκτήτης υποστηρίζοντας ότι εμφανίστηκε απο τρίτους χωρίς τη δική του βούληση ως ιδιοκτήτης αν και από το 1980 ειναι εγκατεστημένος στην Αμερική.

Και σήμερα παρούσες στο δικαστήριο ήταν και η Βίκυ Σταμάτη και η Αρετή Τσοχατζοπούλου. Η δίκη θα συνεχιστεί την Πέμπτη.
Keywords
Τυχαία Θέματα