Ντ. Μπακογιάννη: «Η οικονομία συνεχίζει να υποφέρει από την αποεπένδυση»

19:33 4/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Ασθμαίνουσα η ελληνική οικονομία και το γ’ τρίμηνο», τόνισε η Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης, της Ν.Δ, βουλευτής Α’ Αθηνών, Ντόρα Μπακογιάννη, για τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ.

«Τα στοιχεία των Εθνικών Λογαριασμών που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία για το γ’ τρίμηνο του 2017 επιβεβαιώνουν ότι η οικονομία αδυνατεί

να απεγκλωβιστεί από την παγίδα της χαμηλής ανάπτυξης. Οι ασθενικοί ρυθμοί ανάπτυξης που καταγράφει η ελληνική οικονομία (+0,3% σε σχέση με το β΄ τρίμηνο και +1,3% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016) υπολείπονται των επιδόσεων άλλων χωρών που εφάρμοσαν προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής όπως η Πορτογαλία και η Ισπανία. Στην ουσία η οικονομία αδυνατεί να επωφεληθεί από τους θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρωζώνη.

Για ακόμη μία φορά αποδεικνύεται ότι η οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης κινείται σε λάθος κατεύθυνση. Η ανάπτυξη θυσιάζεται στο βωμό της επίτευξης ενός αχρείαστου θηριώδους υπερ-πλεονάσματος που αντιστρατεύεται κάθε οικονομική λογική. Οι υπέρογκες φορολογικές επιβαρύνσεις καταπνίγουν την επιχειρηματικότητα και περιορίζουν τη ζήτηση. Οι δημόσιες – εθνικές και συγχρηματοδοτούμενες – επενδύσεις παραμένουν καθηλωμένες. Η οικονομία συνεχίζει να υποφέρει από την αποεπένδυση», αναφέρει η κυρία Μπακογιάννη και καταλήγει τονίζοντας ότι «χρειάζεται πολιτική αλλαγή».

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα