«Ο ανθρωπάκος της βροχής» του Michele Cafaggi στο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας της Θεσσαλονίκης.

14:41 29/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας διοργανώνεται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη και ξεκινά την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου φέρνοντας στην πόλη 11 μέρες συνεχόμενης θεατρικής γιορτής για όλες τις ηλικίες!

47 παραστάσεις από 21 βραβευμένους θιάσους που προέρχονται από 6 διαφορετικές χώρες παρουσιάζονται από τις 2 έως τις 12 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

(Αίθουσα Μ2).

Θεατρικά έργα στα ελληνικά και χωρίς λόγια και με πολλή μουσική και κίνηση και φυσικά με εμψύχωση κουκλών και αντικειμένων! Ιστορίες από διαφορετικούς πολιτισμούς και παραδόσεις! Παραστάσεις, πρωινές για μαθητές δημοτικών σχολείων και γυμνασίων και για όλη την οικογένεια στο απογευματινό πρόγραμμα.

Με παράλληλες εκδηλώσεις, όπως 1 Street Puppet & Circus day, 3 σεμινάρια για εκπαιδευτικούς και Καλλιτέχνες.

Η παράσταση «Ο ανθρωπάκος της βροχής» του Michele Cafaggi είναι μία από τις πιο ωραίες παραστάσεις για όλη την οικογένεια παρουσιάζεται τη Δευτέρα 5 (στις 19.00 για το κοινό) και την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου (Για μαθητές σχολείων) στο ΜΜΘ.

O καλύτερος μάγος της σαπουνόφουσκας στην Ιταλία, φέρνει το υπέροχο σόου του στη Θεσσαλονίκη! Η δουλειά του Cafaggi είναι ένα φανταστικό μείγμα από την κλασική ιταλική τέχνη του κλόουν και από σαπουνόφουσκες. Μία κακοφωνία από σαπούνι και αστείες κακοτυχίες.

Ο Omino (ο μικρός ανθρωπάκος) στοιχειώνεται από τον κακό καιρό! Βρέχει ακόμη και μέσα στο σπίτι του! Σύντομα όμως ανακαλύπτει ότι κάθε αντικείμενο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φτιάξεις σαπουνόφουσκες και μαγικές εκπλήξεις.
Μα τι συμβαίνει; Το σπίτι γεμίζει με φούσκες σε όλα τα μεγέθη, μικροσκοπικές και τεράστιες, αφρώδεις και διάφανες σαν κρύσταλλο. Εν τω μεταξύ, η βροχή σταματάει… Και σύντομα ξεκινά το χιόνι να πέφτει. Αψου!!!!

Ο Michele Cafaggi είναι μίμος, κλόουν, ζογλέρ και έχει μελετήσει για πολλά χρόνια για να καταφέρει να ασκεί την τεχνική δημιουργίας τεράστιων σαπουνόφουσκων με θεατρικό τρόπο. Σπούδασε στην Ιταλία και στη Γαλλία με τους Jango Edwards, Quelli di Grock, Philippe Gaulier, Marcel Marceau, Philippe Radice, στην Εθνική σχολή τσίρκου Fratellini, στην σχολή Τσίρκου του Μιλάνο και στη σχολή θεατρικού αυτοσχεδιασμού. Από το 1993 εργάζεται σαν καλλιτέχνης δρόμου, σε συνεργασία με κέντρα νεολαίας, γηροκομεία, φυλακές, σχολεία, νηπιαγωγεία και νοσοκομεία. Είναι κλόουν-γιατρός από το ίδρυμα «Theodora Foundation»

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου

Ώρα: 19:00 Οικογενειακό κοινό – Τιμή εισιτηρίου 8 ευρώ
Τρίτη 6 Δεκεμβρίου
Ώρες: 09:30 , 11:30 Μαθητικό κοινό – Τιμή εισιτηρίου 7 ευρώ

Διάρκεια 60′ και για ηλικίες 5+

Περισσότερες πληροφορίες (σε προήγουμενη ανάρτηση) εδώ και στο site του Τhesspuppet

Keywords
Τυχαία Θέματα