Ο κος Τζουτζέ Μπατίν

09:52 1/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην Αρίσβη της Ροδόπης ο κος Τζουτζέ Μπατίν αποδεικνύει ότι όταν υπάρχουν ευκαιρίες, στήριξη και διάθεση για δουλειά, τότε πολλά βήματα μπορούν να γίνουν στον αγροτικό χώρο.

Από αγροτική οικογένεια κι ο ίδιος γνώριζε από την αρχή καλά ότι η ενασχόληση με την γη είναι δύσκολη υπόθεση. «Αξιοποίησα δύο Σχέδια Βελτίωσης και δημιούργησα αυτές τις θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις» δηλώνει μιλώντας γι’ αυτή την προσπάθεια που ξεκίνησε το 1999 και συνεχίζεται ακόμη και σήμερα. «Το 2000, στο δεύτερο σχέδιο βελτίωσης η επιδότηση

ήταν 50% κι αυτό με βοήθησε πάρα πολύ» παραδέχεται και εκμυστηρεύεται τις σκέψεις που τον συντρόφευαν τότε «Ασχολούμουν με την παραγωγή λαχανικών, αλλά έξω, στην ύπαιθρο, σκέφτηκα γιατί να μην το δοκιμάσω κι εγώ; Γιατί να μην κάνω το δικό μου θερμοκήπιο; Ο κόσμος ζητούσε από νωρίς ντομάτα, εμείς αργούσαμε να την βγάλουμε, οπότε πήρα την απόφαση κι έκανα την αρχή.»

Η ενασχόληση με το θερμοκήπιο απαιτεί πολλές ώρες δουλειά. Εκείνος, η σύζυγός του και οι εργάτες είναι από το πρωί εκεί έως αργά το βράδυ. «Δεν έχεις ελεύθερο χρόνο, αλλά είμαι ευχαριστημένος, την αγαπάω τη δουλειά μου. Ό,τι δουλειά κάνεις, πρέπει να την κάνεις με αγάπη» δηλώνει και σπεύδει να μας ξεναγήσει στο θερμοκήπιο του. «Καλλιεργώ ντομάτα, αγγουράκι α, πιπεριές, φασολάκια κι ο κόσμος μας προτιμά.»

Ο κος Τζουτζέ Μπατίν κάνει τρεις λαϊκές την εβδομάδα, στην Αλεξανδρούπολη την Πέμπτη, στις Σάπες την Παρασκευή και στην Κομοτηνή το Σάββατο.

Keywords
Τυχαία Θέματα