Ο Υπουργός Εργασίας της Κύπρου στο κεντρικό δελτίο της ΝΕΤ

21:56 28/3/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Σημαντική ημέρα για την Κύπρο χαρακτήρισε την Πέμπτη ο υπουργός εργασίας, της κυβέρνησης Αναστασιάδη, Χάρης Γεωργιάδης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο της ΝΕΤ και την Έλλη Στάη. Όπως τόνισε η επαναλειτουργία των τραπεζών μετά σχεδόν από δυο εβδομάδες κύλησε ομαλά και εκτίμησε ό οι περιορισμοί που έχουν επιβληθεί θα αρθούν σταδιακά μέσα στον επόμενο μήνα.

Ο
κ. Γεωργιάδης προέβλεψε ότι το ποσοστό κουρέματος που θα επιβληθεί στις καταθέσεις θα κυμαίνεται γύρω στο 35% και άνω, με το τελικό ποσοστό να εξαρτάται από τη συγχώνευση της «καλής Λαϊκής», με την τράπεζα Κύπρου.

Ο Υπουργός Εργασίας της Κύπρου, ότι θα αποδοθούν ευθύνες για την κρίση στην Κύπρο, ενώ όσον αφορά την αποπομπή του Πανίκου Γεωργιάδη από τη θέση του επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας, δεν άνοιξε τα χαρτιά του, ωστόσο τόνισε ότι αν και η κυβέρνηση δεν έχει ζητήσει την παραίτησή του, έχει εγερθεί ζήτημα για τους χειρισμούς του.

Τέλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για την απόδοση ευθυνών και σε πολιτικά πρόσωπα, για το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων, αλλά και για την κακοδιαχείριση της Λαϊκής Τράπεζας, «δείχνοντας», τον πρώην ιδιοκτήτη της τράπεζας, Ανδρέα Βγενόπουλο.
Keywords
Τυχαία Θέματα