Πορεία Ειρήνης στη Λάρισα: «Όχι στη συμμετοχή Ελλήνων σε πολέμους»

20:42 25/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα και στη Λάρισα η Πορεία Ειρήνης με τη συμμετοχή εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων και νέων.

Της πορείας προπορευόταν μαύρο πανό που έφερε ρούχα μικρών παιδιών – προσφύγων που πνίγηκαν στα νερά του Αιγαίου στην προσπάθεια των οικογενειών τους να περάσουν στην Ευρώπη αναζητώντας καλύτερο μέλλον μακριά από την πατρίδα τους τη Συρία που βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση

Στην

ομιλία της η πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας και μέλος της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) κ. Δήμητρα Παπαστεργίου τόνισε μεταξύ άλλων:

«Με την σημερινή πορεία Ειρήνης τιμήθηκε η αγωνιστική παράδοση, οι θυσίες και οι αγώνες στο δρόμο της αντιιμπεριαλιστικής πάλης. Οι ανταγωνισμοί μεταξύ των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων απειλούν με συρράξεις κάθε γωνιά του πλανήτη, ακόμα και με γενικευμένη πολεμική αναμέτρηση».

«Ο πόλεμος στη Συρία συνεχίζεται, ενώ προχωρούν οι σχεδιασμοί για νέα επέμβαση στη Λιβύη. Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, αντιπαλεύουμε τη φασιστική, εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή και τα άλλα φασιστικά εκτρώματα και ισχυροποιούμε το μέτωπο εναντία στο ρατσισμό και την ξενοφοβία».

Στη διάρκεια της πορείας των πολιτών επιδόθηκε ψήφισμα προς τη στρατιωτική Διοίκηση της 1ης Στρατιάς, με το οποίο ζητούν:

Να σταματήσει η λειτουργία του ελληνικού Στρατηγείου Επιχειρήσεων της Ε.Ε.Να μην διατεθεί καμία υποδομή που βρίσκεται στη χώρα μας και κανένας φαντάρος για την οργάνωση και το σχεδιασμό των πολεμικών επιχειρήσεων της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟΝα γυρίσουν πίσω όλα τα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκονται στο εξωτερικό, σε αποστολές του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.

Η πορεία των πολιτών που μετείχε στην πορεία ειρήνης κατέληξε στην πλατεία Ταχυδρομείου όπου δόθηκε συναυλία από μουσικό συγκρότημα.

The post Πορεία Ειρήνης στη Λάρισα: «Όχι στη συμμετοχή Ελλήνων σε πολέμους» appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα