Οι εξελίξεις στην ευρωζώνη στο επίκεντρο των επαφών του Σουηδού υπουργού Εξωτερικών

14:51 27/3/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Οι εξελίξεις στην ευρωζώνη και οι σχέσεις Ελλάδας - Σουηδίας βρέθηκαν στο επίκεντρο των επαφών του Σουηδού υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα Κάρλ Μπίντ με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας. Στη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ο Σουηδός υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στις πολύ καλές σχέσεις των δύο χωρών σημειώνοντας ότι γνωρίζει τη χώρα μας από τα φοιτητικά του χρόνια, με τον Κάρολο Παπούλια να υπογραμμίζει πόσο σημαντική είναι για την ελληνική οικονομία η άφιξη κάθε χρόνο στη χώρα μας χιλιάδων τουριστών από τη Σουηδία.

Νωρίτερα ο Καρλ Μπίντ συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου όπου συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στην ευρωζώνη, ενώ πριν από λίγο είχε συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο. Ο υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας συναντήθηκε και με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Επόμενος σταθμός της περιοδείας του κ. Μπίλτ είναι η Λευκωσία.

Η κυπριακή οικονομική κρίση, οι εξελίξεις στην νοτιοανατολική Ευρώπη με έμφαση στην κατάσταση στην ΠΓΔΜ και οι προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας του χρόνου βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών με τον Σουηδό ομόλογο του Καρλ Μπιλντ. Ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως η Κύπρος δεν είναι μόνη, έχει δίπλα της την Ελλάδα αλλά και την ΕΕ η οποία λειτουργεί ως πλαίσιο ασφαλείας και εκτίμησε πως πολύ σύντομα θα βρει τον βηματισμό της στην οικονομία.
Από την πλευρά του ο κ. Μπιλντ απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το πώς εκτιμά σχετικές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της χώρας του σύμφωνα με τις οποίες η Ελλάδα θα έβγαινε από το ευρώ είπε ότι πρέπει να παραδεχτούμε ότι κάνει λάθη ακόμα και ο υπουργός Οικονομικών της Σουηδίας. Με χαρά μου, πρόσθεσε ο κ. Μπιλντ θα του πάω ένα ελληνικό ευρώ και θα του μιλήσω για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.
Ο κ Μπιλντ αύριο αναμένεται να επισκεφθεί την Λευκωσία όπου θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο της κυπριακής Δημοκρατίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα