Οι Σερραίοι διαιτητές της τραγωδίας στη θύρα 7

14:05 8/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Βαθιά χαραγμένη στη μνήμη των δύο Σερραίων διαιτητών Δημήτρη Κουτούλα και Στέλιου Ευαγγελίδη παραμένει μέχρι και σήμερα η τραγωδία της θύρας 7 στον αγώνα Ολυμπιακός-ΑΕΚ: 6-0 στις  08.02.1981.  Σαράντα χρόνια μετά, ο διαιτητής και ο επόπτης εκείνου του αγώνα μίλησαν στην ΕΡΤ Σερρών.

 «Για μένα η επέτειος αυτού του αγώνα είναι

μέρα περισυλλογής και μνήμης. Πάντα θυμάμαι αυτά τα παιδιά που πήγαν στο γήπεδο να γιορτάσουν και δεν γύρισαν σπίτι τους. Μια μέρα που ενώ οι φίλαθλοι  έπρεπε να χαίρονται για τη νίκη της ομάδας τους, ο Ολυμπιακός και ολόκληρη η Ελλάδα πενθούσε. Τι κρίμα. Χάθηκαν αυτά τα παιδιά τόσο νέα και τόσα άδοξα» είπε ο διαιτητής Δημήτρης Κουτούλας  που περιέγραψε το τι έγινε εκείνη την ημέρα : «Δεν είχα αντιληφθεί τι γινόταν στο γήπεδο, όπως και πολλοί φίλαθλοι δεν το είχαν αντιληφθεί. Συμπλήρωσα το φύλλο αγώνα και κατευθύνθηκα από την αντίθετη πλευρά της θύρας 7 για να πάρω το ταξί και να φύγω για το αεροδρόμιο.  Δεν αντιλήφθηκα απολύτως τίποτα την ώρα που περνούσαμε την αερογέφυρα για να πάω στο αεροδρόμιο. Είδα στη θύρα 7 ασθενοφόρα, πολύ κόσμο και κινητοποίηση νόμιζα ότι πανηγύριζαν αλλά δεν ήξερα τι ακριβώς γινόταν. Τα γεγονότα τα έμαθα στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Όταν βγαίναμε από το πάρκινγκ, μου λέει ο υπάλληλος εκεί «Τι έγινε κ. Κουτούλα στο παιχνίδι;» του λέω «6-0» μου λέει «τι 6-0 εδώ στο ραδιόφωνο λένε συνεχώς για νεκρούς». Τότε έβαλα το ραδιόφωνο και αντιλήφθηκα το κακό που είχε γίνει. Ένιωσα πολύ άσχημα εκείνο το βράδυ και για πολλά βράδια».

«Ήμασταν τυχεροί που δεν συνέβη κάτι εξαιτίας της διαιτησίας μας σε εκείνο το παιχνίδι, πράγματα που συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Η διαιτησία μας ήταν άψογη όσο κι αν ήταν εκνευρισμένοι οι παίκτες της ΑΕΚ και μετά τα γκολ κοιτούσαν προς το μέρος μου»  είπε ο επόπτης Στέλιος Ευαγγελίδης  που όπως τόνισε μετά από τόσα χρόνια δεν μπορεί να ξεχάσει εκείνη την ημέρα «έρχονται στο μυαλό μας και ειλικρινά και τώρα έχω ανατριχιάσει. Είναι γεγονότα  που τα κουβαλάς μαζί σου μια ζωή».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα