Οι θέσεις της κυβέρνησης και οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

16:51 26/4/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
«Έπρεπε να υπάρξει καλύτερη συνεννόηση μεταξύ των υπουργών Δικαιοσύνης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης» τόνισε με δηλώσεις στον ΑΝΤ1 και τον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου. Δήλωσε ότι το μήνυμα του πρωθυπουργού είναι ότι σε αυτή την χρονική στιγμή δεν πρέπει να υπάρξει χαλάρωση και παρεκτροπή. Δεν υπάρχει εμπλοκή τονίζει ο Φώτης Κουβέλης, ενώ ο Αντώνης Ρουπακιώτης χαρακτήρισε τερατούργημα τη ρύθμιση. Την απόσυρση
του πολυνομοσχεδίου ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ. Το καυτηριάζει και το ΚΚΕ.

Για ασυνεννοησία των δυο υπουργών Ρουπακιώτη και Μανιτάκη έκανε λόγο ο κυβ. εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, σημειώνοντας ότι η διάταξη θα επανέλθει επαναδιατυπωμένη σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης. Τόνισε ότι οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι έχουν συμφωνήσει ότι το φαινόμενα των επ' αόριστον προσωρινών διαταγών πρέπει να σταματήσουν.

Δεν υπάρχει καμία ιδιαίτερη εμπλοκή, διαμηνύει η Αγίου Κωνσταντίνου αναφορικά με τη διαφωνία Ρουπακιώτη- Μανιτάκη για το θέμα των συμβασιούχων του δημοσίου.

Ο Αντώνης Ρουπακιώτης μιλώντας στο ΜΕΓΚΑ δήλωσε άγνοια για το συντάκτη της επίμαχης ρύθμισης για τους συμβασιούχους, την οποία χαρακτήρισε τερατούργημα.

Ο κ. Ρουπακιώτης εξήγησε πως ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος τον ενημέρωσε για τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις στο πολυνομοσχέδιο και όπως είπε, απάντησε ότι αυτές είναι αρμοδιότητα του υπουργού Δικαιοσύνης, ενώ σε σχετική ερώτηση διευκρίνισε ότι δεν δέχθηκε τηλεφώνημα από τον κ. Μανιτάκη.
Κιου

Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε βελτιωτικές διατάξεις, και εκτιμά πως με δική του παρέμβαση απεφεύχθη η ρύθμιση, που θα οδηγούσε σε μείωση των συντάξεων των Ελεύθερων Επαγγελματιών

Την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου ζήτησε ο Πάνος Σκουρλέτης εκτιμώντας ταυτόχρονα ότι έρχονται νέα μετρα. Για νομοσχέδιο λαιμητόμο κάνει λόγο το ΚΚΕ.
Keywords
Τυχαία Θέματα