Ολα έτοιμα για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων

00:03 29/5/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

«Ξεκινάμε λοιπόν παίρνοντας όλα τα μέτρα», σημείωσε στην ΕΡΤ Βορείου ΑΙΓΑΙΟΥ η Διευθύντρια Περιφερειακής Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου Μαρία Παπαδανιήλ.
Ο λόγος για τα δημοτικά σχολεία όπου οι μαθητές επιστρέφουν την προσεχή Δευτέρα, 1η Ιουνίου στις τάξεις τους, ενώ τα ολοήμερα θα παραμείνουν κλειστά τουλάχιστον για την πρώτη εβδομάδα των μαθημάτων.
«Το πείραμα έναρξης των Λυκείων

και των Γυμνασίων πήγε πολύ καλά, με πολύ μεγάλα ποσοστά συμμετοχής και μέχρι στιγμής δεν έχουν δημιουργηθεί ιδιαίτερα προβλήματα», σημείωσε η κα Παπαδανιήλ. Τόνισε εξάλλου ότι υπάρχει συνεργασία με τους Δήμους προκειμένου να γίνει καθαριότητα και απολύμανση.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

«Είναι πολύ θετικό ότι δίνεται η δυνατότητα στους Δήμους να προσλάβουν ή να διευρύνουν τις συμβάσεις των καθαριστριών για 4 μήνες ακόμα, προκειμένου να εξασφαλιστούν όλες οι υγειονομικές κατευθυντήριες οδηγίες που έχει δώσει το υπουργείο Παιδείας», σημείωσε.
«Θα προσπαθήσουμε εδώ στο σχολείο να μάθουμε στους μαθητές πώς να συμπεριφέρονται και να προφυλάσσονται σε αυτή την ιδιαίτερη κατάσταση. Η κοινωνικοποίηση είναι και ένας από τους ρόλους του σχολείου», πρόσθεσε η Μαρία Παπαδανιήλ.
«Θα πρέπει οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί να δίνουν ιδιαίτερη σημασία και στο πως μπαίνουν και βγαίνουν οι μαθητές στο προαύλιο. Θα πρέπει να είναι διαφορετικοί χώροι για τους μαθητές κάθε τμήματος, να αερίζονται οι αίθουσες. Απαγορεύονται να παίζουν παιχνίδια με μπάλα, θα μπουν τα θρανία σε απόσταση 1,5 μέτρων μεταξύ τους και θα κάθονται διαγώνια.
«Στα μικρά παιδιά θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και με επιμονή να τους διδάξουμε το σωστό. Θεωρώ ότι στο σχολείο από πλευράς μας θα γίνει ότι προβλέπεται. Είμαστε όλοι πάρα πολύ υπεύθυνοι· ιδιαίτερα οι εκπαιδευτικοί μας το έχουν αποδείξει εξάλλου. Γίνονται συνεργασίες των διευθυντών των σχολικών μονάδων με το σύλλογο διδασκόντων, ενώ θα ενημερωθούν και οι γονείς», σημείωσε η Διευθύντρια Περιφερειακής Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου.
Εξάλλου η κα Παπαδανιήλ είχε επικοινωνία με τους περισσότερους Δήμους, οι οποίοι βρίσκονται σε μια κατεύθυνση για να λυθούν τυχόν προβλήματα με άδεις προσωπικού. Οι δήμοι του Βορείου Αιγαίου είχαν δώσει στους διευθυντές τα αντισηπτικά, ενώ στέλνονται καινούρια και από το υπουργείο Παιδείας, «επομένως όλα τα πράγματα μπαίνουν σε μια καθημερινότητα με την προσπάθεια όλων μας», σημείωσε.
Χαρακτήρισε επίσης ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα από την έναρξη των μαθημάτων σε Γυμνάσια και Λύκεια. «Αρα το μόνο που πρέπει να υπάρχει είναι το κλίμα εμπιστοσύνης. Κατανοούμε αγωνίες, αμφιβολίες που έχουν οι γονείς. Είμαστε στη διάθεσή τους να λύσουμε και να διορθώσουμε πιθανόν κάποια πράγματα που μπορεί να μην έχουν γίνει πάρα πολύ σωστά», κατέληξε.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αναστασία Σπυριδάκη

The post Ολα έτοιμα για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα