Όλοι υπέρ της διεύρυνσης του κατηγορητηρίου για τον Παπακωνσταντίνου

13:50 6/6/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Υπέρ της διεύρυνσης του κατηγορητηρίου, με την προσθήκη της απιστίας προς την υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος, για τον πρώην υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου, τάχθηκαν όλα τα κόμματα, κατά τη σημερινή συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, παρά τις επιμέρους θέσεις και απόψεις που διατύπωσαν. Με ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του κ. Παπακωνσταντίνου μετά τις αποκαλύψεις, από γαλλλικά έγγραφα, ότι η λίστα λαγκάρντ ήρθε επίσημα για φορολογική της αξιοποίηση και όχι άτυπα όπως είχε ισχυρισθεί ο πρώην
υπουργός.κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για υπόθαλψη και συγκάλυψη και άλλων πολιτικών προσώπων τα οποία θα έπρεπε να είναι στην ίδια θέση με τον κ. Παπακωνσταντίνου με την κ. Κωνσταντοπούλου να υποστηρίζει στην ομιλία της πως η σημερινή διαδικασία αποτελεί νίκη και δικαίωση του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος είχε συμπεριλάβει το αδίκημα της απιστίας στην αρχική του πρόταση.

Η αλληλογραφία μεταξύ των γαλλικών και των ελληνικών αρχών είναι αυτή που μας οδηγεί στην διατύπωση της πρότασης για διεύρυνση του κατηγορητηρίου υποστήριξε ο βουλευτής της ΝΔ και μέλος της επιτροπής Ανδρέας Κουτσούμπας , λέγοντας πως φάινεται πλέον ότι η παράδοση της λίστας Λαγκαρντ έγινε πανηγυρικά στο πλαίσιο διακρατικής συμφωνίας.

Για πολιτικές σκοπιμότητες, συκοφαντική διάθεαση και εμμονή σε προειλημμένες αποφάσεις κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και μέλος της προανακριιτικής Παναγιώτης Ρήγας. Ο κ Ρήγας τόνισε πως η λίστα χάθηκε νοθεύτηκε και δεν παραδόθηκε με κανέναν επίσημο τρόπο στον κ. Βενιζέλο επισημαίνοντας πως οι αντιπολιτευτικές κορώνες δεν φέρνουν κανένα αποτέλεσμα.

Όσο μπλεγμένος είναι ο κ. Παπακωνσταντίνου άλλο τόσο είναι και ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Βασίλης Καπερνάρος.
Ο κ Καπερνάρος είπε και αυτός ότι το έγγραφο των γαλλικών αρχών αποδεικνύει ότι η διαδικασία έγινε με επίσημο τρόπο στο πλαίσιο διακρατικής συμφωνίας.

Εξίσου υπεύθυνος με τον κ Παπακωνσταντίνου θεωρεί τους κ. Βενιζέλο και κ. Παπανδρέου η Χρυσή Αυγή αλλά και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά επειδή συγκαλύπτει την υπόθεση, όπως τόνισε ο βουλευτής του κόμματος Ηλίας Κασιδιάρης.

Για πρωτοφανείς χειρισμούς του κ. Παπακωνσταντίνου σχετικά μνε την υπόθεση έκανε λόγο ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Βασίλης Οικονόμου λέγοντας ότιο το έγγραφο έφτασε τον Μάιο για αυτό και δεν υπήρχε η δυνατότητα πιο πριν να στοιχειοθετηθεί η κατηγορία της απιστίας.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ από την πρώτημ στιγμή έκανε λόγο για επίσημη διαδικασία την ώρα που οι μάρτυρες που προσήλθαν στην επιτροπή αρνιούνταν λέγοντας ψέματα πως κάτι τέτοιο συνέβη.
Keywords
Τυχαία Θέματα