Ορεστιάδα: Εγκρίθηκε η σύσταση επιτροπών για την ανέγερση μνημείων «ίδρυσης της Ν. Ορεστιάδας» και «Γενοκτονίας των Ποντίων».

12:37 19/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ορίστηκαν οι επιτροπές από το δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας με ομόφωνη απόφασή του, οι οποίες θα αναλάβουν τη διερεύνηση του χώρου και την καταγραφή και εξέταση προτάσεων για την ανέγερση μνημείων ίδρυσης της Ν. Ορεστιάδας και της Γενοκτονίας των Ποντίων.
«Η ανέγερση ενός μνημείου θα μας προβληματίζει για τα εγκλήματα που έγιναν κατά τη ανθρωπότητας ώστε να μην επαναληφθούν. Πρέπει να είναι οδηγός για μέλλον. Ένα μνημείο δεν θα φέρει πίσω κανέναν, ούτε ήθη και έθιμα εάν εμείς δεν τα έχουμε μέσα μας. Πρέπει να υπάρχει για μας

θυμίζει ότι παρά τους διωγμούς, όμως κάποιοι άνθρωποι αγωνίστηκαν, μεγαλούργησαν και συνέβαλλαν και στο να μεγαλουργήσει και η χώρα» είπε ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης ο οποίος ήταν και ο εισηγητής των δύο θεμάτων στη συνεδρίαση του σώματος.

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Ρεπορτάζ-Σύνταξη:Δήμητρα Παρασκευοπούλου
Φωτογραφία:Δήμητρα Παρασκευοπούλου

The post Ορεστιάδα: Εγκρίθηκε η σύσταση επιτροπών για την ανέγερση μνημείων «ίδρυσης της Ν. Ορεστιάδας» και «Γενοκτονίας των Ποντίων». appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα