Παγκόσμιος αποτροπιασμός για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία – Μακρόν: Δεχόμαστε επίθεση (video)

21:26 29/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Τρόμος επικρατεί στη Γαλλία μετά την αποτρόπαια επίθεση που σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στη Νίκαια, κατά τη διάρκεια της οποίας μετανάστης από την Τυνησία αποκεφάλισε μία γυναίκα και τραυμάτισε θανάσιμα δύο ακόμη άτομα.

Γύρω στις 9 το πρωί, ένας άνθρωπος μπήκε στο εσωτερικό της εκκλησίας της Παναγίας και αρχικά επιτέθηκε σε έναν άνθρωπο, μία γυναίκα ηλικίας 70 ετών. Το πρώτο

θύμα αποκεφαλίστηκε από το δράστη. Το δεύτερο θύμα, ένας άντρας, πέθανε καθώς δέχτηκε μαχαιριές από το δράστη, ο οποίος βγαίνοντας πήρε μαζί του μία νέα γυναίκα, περίπου 40 ετών. Και αυτή σκοτώθηκε καθώς δέχτηκε μαχαιριές από το δράστη.

Στο σημείο έσπευσε ο Γάλλος Πρόεδρος, ο οποίος ανακοίνωσε ότι ενισχύεται με άλλους 4.000 στρατιώτες η φύλαξη χώρων που θεωρούνται στόχοι τρομοκρατίας.

«Μας επιτίθενται ξανά για τις αξίες μας: για την αίσθηση ελευθερίας, τη δυνατότητα να πιστεύει κανείς όπου θέλει και να μην υποκύπτει στην τρομοκρατία», δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Σύμφωνα με γαλλικά μέσα, ο 21 ετών δράστης λέγεται Μπραχίμ Αουσανί και φώναζε «Αλλάχου Άκμπαρ» την ώρα που σκότωνε τους τρεις ανθρώπους.

Είχε καταγωγή από την Τυνησία και πρόσφατα μπήκε στην Ευρώπη μέσω Λαμπεντούζα.

Keywords
Τυχαία Θέματα