«ΠΑίΖΟΥΝ και ΤΑ ΜεΓάλΑ πΑΙΔιά»: Ανοιχτό διαδικτυακό Χριστουγεννιάτικο Εργαστήρι από την Sempreviva*

13:39 15/12/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Η καλλιτεχνική ομάδα Sempreviva* είναι μια δημιουργική ομάδα που δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη από το 2016 και απευθύνεται σε ανθρώπους ηλικίας 60 και άνω.

Ενόψει των Χριστουγέννων, για τρίτη χρονιά φέτος, η ομάδα προετοιμάζει μια ανοιχτή γιορτή – διαδικτυακή αυτή τη φορά, λόγω των συνθηκών. Ένα ανοιχτό εργαστήρι, το οποίο θα μας δώσει την ευκαιρία να παίξουμε και να δημιουργήσουμε, με στόχο να αναζητήσουμε μαζί το πνεύμα της αγάπης που εμπνέουν οι μέρες αυτές. Η εκδήλωση απευθύνεται

σε ανθρώπους άνω των εξήντα ετών, χωρίς όμως να αποκλείονται και οι μικρότερες ηλικίες, καθώς στόχος της ομάδας είναι να ενθαρρύνει τη συμμετοχή, την έκφραση, τη συνδημιουργία, την επικοινωνία και την αίσθηση της κοινότητας.

Σας περιμένουμε λοιπόν, την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020, από τις 17.30 ως τις 19.30 να δημιουργήσουμε όλοι μαζί τη μαγική (συντα)Γή των ΜαΝεΛΚΡόΝωΜα (Μελομακάρονων) και των ΧΩνΕύ (Ευχών) αυτών των γιορτών.

Για να δηλώσετε συμμετοχή, στείλτε μήνυμα στο Facebook ή

στο e-mail: [email protected] ή τηλεφωνήστε στο 6976239247

Λίγα λόγια για την ομάδα:

Η καλλιτεχνική ομάδα Sempreviva*, μια κολεκτίβα ανθρώπων που ασχολούνται με διαφορετικά είδη τέχνης, δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2016. Η συνάντησή τους και η ιδέα για τη δημιουργία ενός εργαστηρίου, που θα απευθύνεται σε ανθρώπους μεγάλης ηλικίας, στάθηκε αφετηρία για τον πρώτο χρόνο του καλλιτεχνικού εργαστηρίου “Παίζουν και τα μεγάλα παιδιά” (Οκτώβριος 2016 – Μάιος 2017) και πρόσφερε έμπνευση και διέξοδο σε πιο βαθιές αναζητήσεις που αφορούν στον ρόλο της τέχνης στην καθημερινή ζωή, τη συνύπαρξη και τη συμμετοχικότητα. Η έννοια του παιχνιδιού, αλλά και της επανεκπαίδευσης μέσω των τεχνών, αποτελεί πυρήνα των δραστηριοτήτων της ομάδας, διευρύνοντας και εμπλουτίζοντας το πεδίο δράσης της αλλά και των συμμετεχόντων σε αυτή μέχρι σήμερα. Επιθυμία της ομάδας είναι το άνοιγμα στην πόλη και η συνεργασία με ανθρώπους, καλλιτέχνες και φορείς που αναγνωρίζουν την ανάγκη ανάπτυξης της προσωπικής έκφρασης και της συλλογικότητας, στις ηλικίες που θεωρούνται εσφαλμένα “μη παραγωγικές”. Το εργαστήριο “Παίζουν και τα μεγάλα παιδιά” είναι μία από τις δραστηριότητες της ομάδας, η οποία εστιάζει στην ανάδειξη και ανάπτυξη των απωθημένων δημιουργικών δυνάμεων που όλοι, ανεξαρτήτως ηλικίας, διαθέτουμε.

Την ομάδα απαρτίζουν οι:
Μαριάνθη Ψωματάκη, χορογράφος
Γεωργία Τέντα, μουσικός
Ανέτα Λιάπτση, θεατρολόγος
Κατερίνα Λιάκου, σκηνογράφος
Αμαλία Κοντογιάννη, θεατρολόγος

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα