Πανελλήνιες 2020: Πού πέφτουν και πού ανεβαίνουν οι βάσεις (video)

10:29 28/8/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Δόθηκαν στη δημοσιότητα οι βάσεις που μπορείτε να δείτε από την ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας  Ιστορική πτώση σημειώθηκε στις ιατρικές σχολές, μικρή άνοδος στα Οικονομικά τμήματα, ενώ η εισαγωγή στο μαθηματικό τμήμα είναι δυνατή με βαθμό κάτω από τη βάση. Στοιχεία για τις βάσεις έδωσε η Ελίνα Κολύβα.

Σημειώθηκε ιστορική πτώση στις ιατρικές σχολές, μικρή άνοδος στα Οικονομικά τμήματα, ενώ η εισαγωγή στο μαθηματικό τμήμα είναι δυνατή με βαθμό κάτω

από τη βάση.

Οπως είπε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως στην ΕΡΤ, το 77% των υποψηφίων είναι επιτυχόντες εκ των οποίων το 53,39% είναι κορίτσια και το 46,61% αγόρια. Σε γενικές γραμμές, η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι σημειώθηκε πτώση των βάσεων στις ανθρωπιστικές, τις ιατρικές και τις θετικές σπουδές.

Επίσης, ότι το 42% των τμημάτων έχει βάση εισαγωγής κάτω των 10.000 μορίων, για όσους έδωσαν με το νέο σύστημα από τα Γενικά Λύκεια, και  το 30% των τμημάτων για όσους έδωσαν από τα Επαγγελματικά Λύκεια.

Όπως επεσήμανε η κ. Κεραμέως, η πτώση των βάσεων οφείλεται, πρώτον, στην απουσία συντελεστών βαρύτητας, που συνεπάγεται ότι όλα τα μαθήματα είναι ισοβαρή στη διαμόρφωση των μορίων και, δεύτερον, στο γεγονός ότι για πρώτη φορά φέτος συνεξετάστηκαν τα μαθήματα της Έκθεσης και της Λογοτεχνίας και υπήρξαν χαμηλά αποτελέσματα.

Η Αριάδνη Καρκεμπετζάκη, αριστεύσασα στη Νομική, μπήκε δεύτερη στη Σχολή της Αθήνας. Να δούμε τι είπε στην Ελίνα Κολύβα.

Keywords
Τυχαία Θέματα