Πανσερραϊκός: Τον… στοιχειώνει το γήπεδο του Νέστου

00:04 4/3/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Τη δεύτερη πιο βαριά του ήττα στο πρωτάθλημα γνώρισε σήμερα ο Πανσερραϊκός που έχασε 3-0 στη Χρυσούπολη από τον πρωτοπόρο Νέστο για την 21η αγωνιστική της Γ εθνικής.

Σε ένα γήπεδο που αποδεικνύεται… «στοιχειωμένο» για τους «κόκκινους» αφού εκεί είχαν χάσει και από τον Κεραυνό Πέρνης (με 1-0) ενώ σε αυτό έχουν την έδρα τους δύο ομάδες (Νέστος και Κεραυνός Πέρνης) που φέτος τους έχουν κερδίσει από δύο φορές, εντός και εκτός έδρας.

Οι αρχηγοί Δημήτρης Γκούρτσας και Ανδρέας Μικρτσιάν με τον διαιτητή Αλέξανδρο Τσακαλίδη και τους βοηθούς του

Από τραυματίες σε… τραυματίες

Το

έργο του Πανσερραϊκού ήταν από την αρχή δύσκολο αφού στο πρωτάθλημα δεν παίζει μπάλα η… ιστορία ενώ στο φετινό ρόστερ των «λιονταριών» η κάθε απουσία είναι σημαντική. Στο σημερινό παιχνίδι οι απουσίες ήταν περισσότερες από μία (Κούτλας, Πολύζος, Ιβαντζίκης, Κονταξής) ενώ ο βαθμός δυσκολίας έγινε μεγαλύτερος όταν τραυματίστηκαν και αποχώρησαν ο Δημήτρης Γκούρτσας (κάκωση στον τετρακέφαλο από χτύπημα) και ο Θωμάς Μακούσης (θλάση στον οπίσθιο μηριαίο).

Η παρουσίαση στο κέντρο του γηπέδου

Στόπερ ο Αποστολόπουλος

Ο Ηλίας Εγγονίδης αναζητούσε τον παρτενέρ του Λεωνίδα Καστριτσέα στο κέντρο της άμυνας και τον βρήκε στο πρόσωπο του Απόστολου Αποστολόπουλου. Ο 16χρονος αποδεικνύεται πολυσύνθετος ποδοσφαιριστής αφού για πρώτη φορά αγωνίζεται φέτος στη θέση του αριστερού μπακ και για πρώτη φορά σήμερα στη θέση του κεντρικού αμυντικού και μάλιστα απέναντι σε αντιπάλους (Αλέξανδρος Μελισσόπουλος και Γιώργος Νικλειτσιώτης) που έχουν εμπειρία από μεγαλύτερες κατηγορίες κι ενώ ο ίδιος είχε πυρετό παραμονές του αγώνα. Μετά τον τραυματισμό του Μακούση, ο Αποστολόπουλος πέρασε ως αριστερό μπακ με τον Δημήτρη Κεχαγιά να παίρνει θέση στο κέντρο της άμυνας.

Όρκος νίκης από τους παίκτες του Πανσερραϊκού αλλά…

Είχε ευκαιρίες αλλά…

Την πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα, που έγινε σε ένα βαρύ και κακό τερέν (έβρεχε χθες στη Χρυσούπολη) είχε ο Πανσερραϊκός στο 8ο όταν μετά από σέντρα του Στέφανου Πέτρου, ο Γιώργος Παπαβασιλείου στην καρδιά της άμυνας του Νέστου ήταν έτοιμος να κάνει έντεκα τα φετινά του γκολ αλλά ο Γιώργος Μαϊντανός του πήρε την… μπουκιά από το στόμα και με προβολή έδιωξε τη μπάλα. Ο Νέστος απάντησε με σουτ του Μελισσόπουλου αλλά το 17ο ο Πανσερραϊκός είχε νέα καλή στιγμή με κεφαλιά του Δημήτρη Γκούρτσα. Η πιο μεγάλη ευκαιρία του Νέστου, ήρθε στο 20ο όταν ο Αλέξανδρος Μελισσόπουλος από καλή θέση μέσα από την περιοχή έκανε το σουτ αλλά ο Γρηγόρης Στεφανίδης με εξαιρετική επέμβαση κράτησε το μηδέν.

Ο νεανικός πάγκος του Πανσερραϊκού

Το 1-0 με πέναλτι

Η ομάδα του Κυριάκου Κετσιμενίδη που ήταν αποφασισμένη σήμερα να επιστρέψει στα νικηφόρα αποτελέσματα και να παραμείνει πρώτη, άνοιξε το σκορ στο 23ο όταν ο Στράτος Παρουτσής μπήκε μέσα στην περιοχή, ανατράπηκε από τον Κώστα Μπάρδα και ο Ανδρέας Μικρτσιάν που ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι άνοιξε το σκορ (1-0).

Ο πάγκος του Πανσερραϊκού (ο Ηλίας Εγγονίδης είναι πιο πάνω προς τον αγωνιστικό χώρο)

Αντί για 1-1, το 2-0

Ο Πανσερραϊκός θα μπορούσε να ισοφαρίσει στο 37ο όταν μετά από σέντρα από τα δεξιά, ο Δημήτρης Γκούρτσας από το ύψος της μικρής περιοχής έκανε την κεφαλιά αλλά ο έμπειρος Νάσος Αθανασίου μπλόκαρε την μπάλα. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, μετά από σέντρα του Λάζαρου Ορφανίδη από τα αριστερά, ο Γιώργος Γκουτσίδης με κεφαλιά έκανε το 2-0 και ουσιαστικά εκεί τελείωσε το παιχνίδι.

Οι λιγοστοί φίλαθλοι του Πανσερραϊκου έφυγαν απογοητευμένοι

Ο Νέστος ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με γκολ του Ανδρέα Μικρτσιάν που ακυρώθηκε για χέρι του έμπειρου παίκτη των γηπεδούχων ενώ στο 83ο μετά από γέμισμα μέσα στην περιοχή του Πανσερραϊκού και ασυνεννοησία δύο Σερραίων παικτών, ο Λούκα Μπέλιτς διαμόρφωσε το τελικό 3-0 απογοητεύοντας τους λιγοστούς φίλους της ομάδας που ακολούθησαν την ομάδα στη Χρυσούπολη.

Η ενδεκάδα του Νέστου

ΝΕΣΤΟΣ ΧΡΥΣ. (Κ. Κετσιεμενίδης): Αθανασίου, Μαϊντανός, Αρετάς, Παπαδόπουλος, Κουντού (87ο Γαβριήλ), Μικρτσιάν, Ορφανίδης, Μελισσόπουλος, Παρουτσής(64ο Μπέλιτς), Νικλειτσιώτης (79ο Μελισσόπουλος Ν.), Γκουτσίδης.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Η. Εγγονίδης): Στεφανίδης, Μπάρδας, Αποστολόπουλος, Καστριτσέας, Κεχαγιάς, Μακούσης (46ο Παπαδόπουλος), Πέτρου (73ο Σαρέγκος), Ζιώγας, Παπαβασιλείου, Γκούρτσας(55ο Ζώβληκας), Ομπόσου.

Ο Ηλίας Εγγονίδης και οι παίκτες του Πανσερραϊκού κάνουν την εμφάνιση τους στον αγωνιστικό χώροΠώς να μην κάνει το σταυρό του ο Δημήτρης Γκούρτσας με τόσους τραυματισμούς που είχε τα τελευταία χρόνια. Τον ακολουθεί σε αυτό και ο Γρηγόρης ΣτεφανίδηςΤα πανηγύρια του Νέστου για την μεγάλη νίκη

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα