Παράσταση διαμαρτυρίας στην 5η ΥΠΕ για ΓΝΛ και Κέντρα Υγείας

21:52 16/4/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Κοινή δράση για τα οξυμένα προβλήματα στην υγεία και συγκεκριμένα για το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και τα Κέντρα Υγείας, αποφάσισαν να αναλάβουν 21 εκπρόσωποι Σωματείω ν και φορέων της Λάρισας ποιυ συμμετείχαν σε σύσκεψη στο αμφιθέατρο του Γενικού Νοσοκομείου. Πρώτο βήμα η πραγματοποίηση παράστασης διαμαρτυρίας στην έδρα της 5η ΥΠΕ, την Τρίτη 23 Απρίλη στις 12:30 το μεσημέρι.

Οι εκπρόσωποι των φορέων απευθύνουν κάλεσμα «στους εργαζόμενους στο χώρο της υγείας, όλους τους εργαζόμενους,

συνταξιούχους, ΕΒΕ, αγρότες, τη νεολαία, να απαιτήσουν λύσεις για τις δραματικές ελλείψεις σε υπηρεσίες υγείας, πρόληψης και θεραπείας, στο νομό μας».

Το διεκδικητικό πλαίσιο περιλαμβάνει ειδικότερα:
«Κτηριακή αναβάθμιση με ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες για εργαζόμενους και ασθενείς. Θέλουμε γραπτό συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα από την 5η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας με το ποσό που θα δοθεί και το χρονοδιάγραμμα των παρεμβάσεων για την επίλυση των προβλημάτων.

Ένταξη της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας στον οργανισμό του Νοσοκομείου και προκήρυξη των θέσεων που της αναλογούν. Είναι εμπαιγμός να έρχεται ο Υφυπουργός να την εγκαινιάσει και να μην εντάσσεται στο οργανόγραμμα του Νοσοκομείου.

Επανέναρξη της λειτουργίας στο ΓΝΛ, των κλινικών: Γαστρεντερολογική, Νευροχειρουργική, ΩΡΛ, Γναθοχειρουργική, Πνευμονολογική, Ψυχιατρική, Νεογνολογική, Νευρολογική, των Εργαστηρίων, Παθολογοανατομικό και Κυτταρολογικό, και Ιατρού Εργασίας και να γίνουν οι ανάλογες προσλήψεις σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Να στελεχωθεί και το Κέντρο Ψυχικής Υγείας, που υπολειτουργεί.

Αποκατάσταση του οργανισμού του ΓΝΛ αρχικά στα επίπεδα προ του 2012 με 150 θέσεις γιατρών και ανάλογα σε υπόλοιπο προσωπικό. Να προκηρυχτούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις σε γιατρούς και λοιπούς εργαζόμενους.

Επαρκής και αυξημένη χρηματοδότηση του ΓΝΛ από τον κρατικό προϋπολογισμό για τον εκσυγχρονισμό του ιατροτεχνολογικού, μηχανολογικού και λοιπού εξοπλισμού.

Άμεση πρόσληψη επικουρικών γιατρών σε Ακτινολογικό και Παιδοχειρουργική που δεν μπορούν να λειτουργήσουν με ασφάλεια, μέχρι την στελέχωση τους με μόνιμο ιατρικό προσωπικό.

Άμεση κτηριακή αναβάθμιση των ΚΥ Φαρσάλων και Τυρνάβου και όπου αλλού υπάρχει πρόβλημα.

Άμεσος εφοδιασμό με σύγχρονο Ιατρικό-Τεχνολογικό εξοπλισμό των Ακτινολογικών και λοιπών εργαστηρίων των ΚΥ του Νομού. Να μη κλείσουν τα αιματολογικά και βιοχημικά εργαστήρια σε κανένα ΚΥ.

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Μαζικές προσλήψεις μόνιμων Γιατρών, Νοσηλευτών, Παραϊατρικού, Τεχνικού και Διοικητικού προσωπικού για την κάλυψη των τεράστιων ελλείψεων.

Καμία απόλυση επικουρικού ή συμβασιούχου.

Δωρεάν εξετάσεις, φάρμακα και θεραπείες σε όλους, ανεξάρτητα από την ασφαλιστική τους ικανότητα, χωρίς λίστες αναμονής.

Καθολικό Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας και Πρόνοιας με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα