Παρέμβαση Γιάννη Κεφαλογιάννη στη βουλή για το νοσοκομείο Ζακύνθου

14:00 17/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Παρέμβαση στην ολομέλεια της Βουλής για τα κλειστά χειρουργεία στο νοσοκομείο Ζακύνθου έκανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Κεφαλογιάννης, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από την τοπική κομματική οργάνωση.

Στην τοποθέτηση του, στο πλαίσιο της συζήτησης του σχεδίου νόμου για την διοικητική οργάνωση των υπηρεσιών ψυχικής υγείας, ο κ. Κεφαλογιάννης,

(σ.σ. ο οποίος έχει αναλάβει από τη ΝΔ την κοινοβουλευτική ευθύνη για το νομό), αναφέρθηκε, όπως γνωστοποιεί η τοπική ΝΕ, στην ολιγωρία και την αθέτηση των δεσμεύσεων του υπουργείου Υγείας ως προς το χρονοδιάγραμμα επαναλειτουργίας των χειρουργείων, καταγγέλλοντας τον ΣΥΡΙΖΑ και τον τοπικό βουλευτή για τη μετάθεση των ευθυνών στους γιατρούς και το προσωπικό.

Ο κ.Κεφαλογιάννης από το βήμα της Βουλής είπε: «Όσον αφορά την τοποθέτηση του κ. Πολάκη, ο οποίος είναι απών, αλλά φαντάζομαι πως θα επανέλθει, ότι όλα είναι καλά σε αυτήν τη χώρα με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ότι όλα πήγαν καλά στον τομέα της υγείας, θα ήθελα πραγματικά να μου απαντήσει στο εξής. Έχουμε δει πάρα πολλά περιστατικά, πάρα πολλά φαινόμενα ανά την Ελλάδα όπου δυστυχώς υπάρχουν δυσλειτουργίες. Πρόσφατα επισκέφθηκα τη Ζάκυνθο. Η Ζάκυνθος, αγαπητοί συνάδελφοι, όσοι δεν γνωρίζετε, από τον Δεκέμβριο έχει κλειστά τα χειρουργεία. Το υπουργείο έχει συστήσει μια επιτροπή να διερευνήσει τα αίτια για ποιον λόγο δεν λειτουργούν τα χειρουργεία. Είναι οι γιατροί, οι οποίοι λοιδορούνται και κατηγορούνται από τον τοπικό βουλευτή και κορυφαίο υπουργό της κυβέρνησης, τον κ. Κοντονή συγκεκριμένα, ότι φταίνε αυτοί που τα χειρουργεία δεν είναι ανοικτά. Ο κ. Πολάκης, συγκεκριμένα, στην επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων είχε δεσμευθεί ότι αρχές Φεβρουαρίου, συγκεκριμένα την πρώτη εβδομάδα του περασμένου μήνα, τα χειρουργεία στη Ζάκυνθο θα είναι ανοικτά. Είμαστε μέσα Μαρτίου και δυστυχώς είναι κλειστά. Αν δεν έρθει να απαντήσει ο κ. Πολάκης, κύριε Ξανθέ, θα ήθελα παρακαλώ μια απάντηση για το συγκεκριμένο ζήτημα, γιατί όπως ξέρετε είναι υπαρκτό».

Στο τέλος της παρέμβασής του, ο κ.Κεφαλογιάννης, όπως αναφέρει η ΝΕ της ΝΔ Ζακύνθου, τόνισε ότι: «Το μόνο σίγουρο είναι πως επί κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας και το νοσοκομείο δούλευε και η δημόσια υγεία δεν κινδύνευε. Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ τα κάνατε θάλασσα».

Keywords
Τυχαία Θέματα