Πάτρα: Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Παιδαγωγικής Υποστήριξης

11:41 28/2/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Η κρίση και η ανεργία είναι οι βασικοί λόγοι από τους οποίους δημιουργείται δυσλειτουργικό περιβάλλον μέσα σε μία οικογένεια, ένα περιβάλλον που πλήττει πρώτα από όλα τα παιδιά.Τα κέντρα στήριξης παιδιού και οικογένειας των παιδικών χωριών SOS σε όλη την Ελλάδα έρχονται για να καλύψουν τις ανάγκες στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξη αυτών των παιδιών . Στην Πάτρα τα Παιδικά Χωριά SOS

εγκαινίασαν το τέταρτο Κέντρο Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης.

Η εκπαιδευτική βοήθεια στα παιδιά που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες όπως και η δημιουργική απασχόληση τους είναι μερικές από τις δράσεις που αναπτύσσονται.

Εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό θα παρέχει εντελώς δωρεάν καθημερινά ενισχυτική διδασκαλία για μαθητές της Τετάρτης πέμπτης Έκτης Δημοτικού και Γυμνασίου .

Όλες οι υπηρεσίες των κέντρων στήριξης παιδιού και οικογένειας αλλά και των κέντρων μαθησιακής και Παιδαγωγικής υποστήριξης όπως αυτό της Πάτρας παρέχονται δωρεάν .

Η λειτουργία τους υποστηρίζεται από τις τοπικές κοινωνίες αλλά στηρίζεται κυρίως στον εθελοντισμό και την προσφορά.

Τα παιδικά χωριά SOS έχουν δημιουργήσει ένα μοναδικό πανελλαδικό δίκτυο των Κέντρων Στήριξης. Ουσιαστικά δημιουργούν Οικογένειες για παιδιά σε ανάγκη.

Nίκη Παπαδούλα

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα