Περιοριστικά μέτρα και στη Λέσβο λόγω της ραγδαίας αύξησης κρουσμάτων κορονοϊού

21:03 23/8/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε καθεστώς αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης τέθηκε από τη ξημερώματα η Λέσβος λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού.

Μέσα σε μόνο μία εβδομάδα κατεγράφησαν τουλάχιστον 38 νέα κρούσματα . Η σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ περιλαμβάνει τα χθεσινά κρούσματα που εντοπίστηκαν στο νησί. Σήμερα δεν εντοπίστηκαν νέα κρούσματα ενώ παραμένουν 10 νοσηλευόμενοι στο νοσοκομείο , από τους

οποίους ο ένας διασωληνωμένος.

Μόνο τα επείγοντα χειρουργεία θα πραγματοποιούνται αυτή την εβδομάδα, ενώ έγινε και απολύμανση στη Μονάδα, καθώς θετική εντοπίστηκε εργαζόμενη νοσηλεύτρια των χειρουργείων. Η κοπέλα μπήκε σε καραντίνα ενώ ελήφθησαν δείγματα από τους συναδέλφους της.

Η κατάσταση θεωρείται κρίσιμη στο νησί και κυρίως στην πόλη της Μυτιλήνης όπου σημειώνεται η συντριπτική πλειοψηφία των κρουσμάτων

Όσον αφορά τα μέτρα. Με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα στη Λέσβο, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, ολόκληρη η Π.Ε. Λέσβου τίθεται σε καθεστώς αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης με εφαρμογή των ακόλουθων περιοριστικών μέτρων:

Απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί, και ανώτατο όριο 50 ατόμων για όλες τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις και συναθροίσεις, εκτός από αυτές στις οποίες εφαρμόζονται ειδικοί κανόνες, όπως για παράδειγμα στα εστιατόρια, τα θέατρα, τα σινεμά.

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν από τη Δευτέρα 24-08-2020 και ώρα 06.00 έως και την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου και ώρα 06.00

 

 

The post Περιοριστικά μέτρα και στη Λέσβο λόγω της ραγδαίας αύξησης κρουσμάτων κορονοϊού appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Περιοριστικά, Λέσβο,perioristika, lesvo