Πολιτική αντιπαράθεση πυροδότησε η γνωμοδότηση της ΚΕΝΕ για το αντιρατσιστικό

20:09 27/5/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Λίγες ώρες πριν από τη σύσκεψη των αρχηγών, το πολιτικό κλίμα πυροδότησε η δημοσιοποίηση της έκθεσης της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής, η οποία αποτελείται από δικαστικούς και νομικούς. Η επιτροπή εντόπισε αντισυνταγματικές διατάξεις και αοριστίες, τονίζοντας ότι το υπάρχον νομικό πλαίσιο είναι επαρκές. Έντονη ήταν η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, πυρά αντάλλαξαν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Η

δημοσιοποίηση του πρακτικού της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής της γραμματείας της κυβέρνησης για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που γνωμοδοτεί πως το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο είναι επαρκές, άναψε φωτιές σε ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Η επιτροπή αναφέρει σχετικά: «Η Επιτροπή έχει τη γνώμη ότι το υπάρχον νομικό πλαίσιο με επάρκεια αντιμετωπίζει τα περισσότερα από τα θέματα του υπό επεξεργασία σχεδίου νόμου.

Η ίδια επιτροπή καταθέτει το σκεπτικό ότι: "Ο νόμος 927/79 όπως ισχύει αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο ποινικού κολασμού πράξεων ή ενεργειών που μπορεί να προκαλέσουν διακρίσεις ,μίσος η βία, αντιμετωπίζοντας επίσης και τη συμμετοχή σε οργανώσεις που επιδιώκουν σκοπούν που οδηγούν σε φυλετικές διακρίσεις".

Λίγη ώρα μετά την δημοσιοποίηση των πρακτικών της επιτροπής, και αφού είχε ολοκληρωθεί η συνάντηση του Ε. Βενιζέλου με τον υπουργό Δικαιοσύνης στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, η Ιπποκράτους σε υψηλούς τόνους ασκούσε σκληρή κριτική σε όσους μπλοκάρουν το νέο νομοσχέδιο.

" Κακή υπηρεσία προσφέρει στην Κυβέρνηση και την αναγκαία συνεννόηση των κυβερνητικών εταίρων όποιος είχε την έμπνευση να επισπευσθεί η διατύπωση και άμεση δημοσιοποίηση του πρακτικού της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής (ΚΕΝΕ) για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, λίγες μόνον ώρες πριν από τη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών", τόνισε η Ιπποκράτους, ενώ στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται πως -η αρμοδιότητα της συγκεκριμένης επιτροπής δεν είναι η αξιολόγηση της σκοπιμότητας των νομοθετικών πρωτοβουλιών της Κυβέρνησης, αλλά η νομοτεχνική επεξεργασία των σχεδίων νόμου.

Στο θέμα αναφέρθηκε μιλώντας στη ΝΕΤ και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χ. Αθανασίου υποστηρίζοντας ότι το νομικό πλαίσιο είναι επαρκές.

Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται σε ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ: "Με τον πρωθυπουργό να αναλαμβάνει προσωπικά τον ενταφιασμό του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου στο πλαίσιο της στρατηγικής προσεταιρισμού της Χρυσής Αυγής, οι υπόλοιποι κυβερνητικοί εταίροι καλούνται να δείξουν αν επιλέγουν για τον εαυτό τους το ρόλο του άβουλου μνημονιακού δορυφόρου. ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ πρέπει τώρα να δείξουν αν εννοούσαν αυτά που έλεγαν τόσο καιρό".

Η ΝΔ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για υποκρισία και προσθέτει: "Τώρα θυμήθηκαν ξαφνικά τον "κίνδυνο κατά της δημοκρατίας". Τη Χρυσή Αυγή θα την απομονώσουμε ενισχύοντας τη δημοκρατική νομιμότητα και λύνοντας τα προβλήματα των πολιτών. Όχι διαλύοντας τη δημοκρατία και παραβιάζοντας κάθε μέρα τα δικαιώματα της κοινωνικής πλειοψηφίας".

Ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος μιλώντας την Κυριακή στη Νίκαια ζήτησε να φύγουν όλοι όπως είπε οι λαθρομετανάστες από τη χώρα

Το ΚΚΕ θεωρεί ότι οι όποιες διαφωνίες μέσα στην κυβέρνηση εξυπηρετούν την αντιλαική ατζέντα που προωθεί το Μέγαρο Μαξίμου.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες υποστηρίζουν από την πλευρά τους ότι η κυβερνητική προπαγάνδα για καλύτερες ημέρες αποσκοπεί σε νέα σκληρά μέτρα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο βουλευτής Νότης Μαριάς.

Σχετικές ειδήσεις:

ΠΑΣΟΚ: Κακή υπηρεσία η άμεση δημοσιοποίηση του πρακτικού της ΚΕΝΕ για το αντιρατσιστικό ν/σ

Νέα αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για το αντιρατσιστικό ν/σ

Keywords
Τυχαία Θέματα