Προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα

13:28 23/1/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί για έντονα καιρικά φαινόμενα, από σήμερα Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που πιθανώς θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και τους θυελλώδεις νότιους ανέμους, που η έντασή τους θα φτάνει τα 8 μποφόρ.

Η κακοκαιρία θα πλήξει τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και σταδιακά τη δυτική Πελοπόννησο και από τις απογευματινές ώρες τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Από το βράδυ

η κακοκαιρία θα πλήξει την υπόλοιπη Πελοπόννησο, την Κεντρική και την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα Δωδεκάνησα, ενώ στα δυτικά τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν.
Την Πέμπτη 24/1 το πρωί, τα φαινόμενα θα πλήξουν την Κεντρική και την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη αλλά και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου ως το μεσημέρι. Νέο κύμα κακοκαιρίας προβλέπεται ότι θα επηρεάσει από το απόγευμα της Πέμπτης τα δυτικά και συγκεκριμένα τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τις παραθαλάσσιες περιοχές της δυτικής Στερεάς, αλλά και τη δυτική και νότια Πελοπόννησο.
Την Παρασκευή 25/1, βροχές και καταιγίδες αναμένονται στα δυτικά και βαθμιαία τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στα ανατολικά.

Έντονη χαλαζόπτωση και βροχόπτωση έπληξαν και σήμερα το πρωί περιοχές της Καλαμάτας χωρίς ωστόσο να καταγραφούν ιδιαίτερα προβλήματα.

Χθες στα τα Δημοτικά Διαμερίσματα Βέργας και Μικρής Μαντίνειας του Δήμου Καλαμάτας, τα έντονα φαινόμενα προκάλεσαν διακοπή της κυκλοφορίας, που αποκαταστάθηκε αργότερα. Με εντολή του Δημάρχου, την περιοχή επισκέφθηκε ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Μπάκας, ενώ μηχανήματα του Δήμου βρίσκονταν σε ετοιμότητα για τυχόν αναγκαία παρέμβαση.

Σημειώνεται ότι προ ημερών έντονη χαλαζόπτωση έπληξε το Ασπρόχωμα και ζημίωσε την αγροτική παραγωγή.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Προειδοποίηση,proeidopoiisi