Προφυλακιστέοι οι δύο συλληφθέντες για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς» - Έκδοση νέου εντάλματος σύλληψης

16:51 1/5/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι δύο συλληφθέντες για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς» και για απλή συνέργεια στη ληστεία στο Φιλώτα της Φλώρινας, μετά την τυπική απολογία τους στον ειδικό εφέτη ανακριτή, το μεσημέρι της Μ. Τετάρτης. Και οι δύο κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην οργάνωση αρνήθηκαν να «απαντήσουν» σε όσα τους αποδίδονται. Σύμφωνα με στοιχεία που προέκυψαν από τα εργαστήρια της Αστυνομίας, σε ληστείες
συμμετείχαν οι τέσσερις από τους πέντε συλληφθέντες στη Ν. Φιλαδέλφεια. Παράλληλα, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και σε βάρος ενός ακόμη προσώπου για συμμετοχή στη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης αλλά και στη Λάρισα.ΕΛ.ΑΣ.: Σύνδεση με ένοπλες ληστείες και κρησφύγεταΜε ένοπλες ληστείες, που αποδίδονται από την Αστυνομία στην ομάδα που συμμετείχε στη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, καθώς και με κρησφύγετα που φέρεται ότι χρησιμοποιούσε η οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», εμπλέκουν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων και τα στοιχεία που έχουν προκύψει από την έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, μετά τη λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων και βιολογικού υλικού, τους συλληφθέντες κατά την επιχείρηση που έγινε την Μ. Τρίτη στη Νέα Φιλαδέλφεια, σύμφωνα με ανακοινώσεις που έκανε τη Μ. Τετάρτη ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Χρήστος Παρθένης.

Συγκεκριμένα, οι δύο φοιτητές Α. Ντάλιος και Φ. Χαρίσης, που οδηγήθηκαν το μεσημέρι στον ειδικό εφέτη ανακριτή για θέματα τρομοκρατίας, όπως προκύπτει, συμμετείχαν στη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, ενώ ο Ντάλιος συμμετείχε και σε άλλες δύο ληστείες στην Αττική.

Γενετικό υλικό των δύο φοιτητών βρέθηκε και σε σπίτια που χρησιμοποιούσαν μέλη της οργάνωσης «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Σε ληστείες συμμετείχαν και οι δύο από τους υπόλοιπους συλληφθέντες.

Όπως ανέφερε ο κ. Παρθένης, στην κατοχή των δύο φοιτητών, κατά την ώρα της σύλληψης, βρέθηκαν δύο πλαστά δελτία ταυτότητας.

Οι άλλοι τρεις συλληφθέντες είναι ηλικίας 31, 40 και 30 ετών, και κατηγορούνται για υπόθαλψη εγκληματία. Ένας από αυτούς επιπλέον κατηγορείται για κατοχή πλαστών εγγράφων και ψευδή ανωμοτί κατάθεση, ενώ και οι πέντε κατηγορούνται για αντίσταση κατά της αρχής.

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα της Αντιτρομοκρατικής και της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας στα σπίτια των συλληφθέντων, παρουσία εκπροσώπων της δικαστικής αρχής.

Σχετικές ειδήσεις:
Προφυλακίστηκαν οι δυο συλληφθέντες για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς»Πέντε άτομα εξετάζονται στην αντιτρομοκρατική ως ύποπτοι τρομοκρατικής δράσης
Keywords
Τυχαία Θέματα