Πρώην πεζοναύτης ο δράστης της δολοφονίας των αστυνομικών στο Μπατόν Ρουζ

08:02 18/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο 29χρονος Γκέιβιν Λονγκάντρας ήταν ο δράστης που σκότωσε την Κυριακή τρεις αστυνομικούς και τραυμάτισε άλλους τρεις στο Μπατόν Ρουζ της Λουιζιάνα. Ήταν αφροαμερικανός, παρασημοφορημένος πρώην πεζοναύτης με το βαθμό του λοχία, σύμφωνα με το Πεντάγωνο, και κατάγονταν από το Κάνσας στο Μισούρι.

Το Πεντάγωνο αναφέρει ότι υπηρέτησε ως πεζοναύτης στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις από τον Αύγουστο του 2005 έως τον Αύγουστο του 2010 και αποστρατεύτηκε με τον βαθμό του λοχία, με ειδίκευση στα δίκτυα πληροφοριών. Μεταξύ του Ιουνίου

του 2008 και του Ιανουαρίου του 2009 υπηρέτησε στο Ιράκ, όταν αναγνωρίστηκε για την υπηρεσία του με αρκετά μετάλλια και με επαίνους.

Σύμφωνα με τον συνταγματάρχη Μάικ Έντμονσον, επικεφαλής της αστυνομίας της Λουιζιάνα, ο οπλοφόρος έδρασε μόνος του. Ο Έντμονσον είπε ότι ο ύποπτος ήταν ντυμένος στα μαύρα και περίμενε τους αστυνομικούς να έρθουν προτού αρχίσει να πυροβολεί. Ανώνυμη κυβερνητική πηγή έχει πει ότι οι αρχές πιστεύουν πως η κλήση για την αστυνομία που έγινε σε αριθμό επείγουσας ανάγκης ήταν προσχεδιασμένη.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, απηύθυνε έκκληση για ενότητα μετά από τον φόνο των τριών αστυνομικών και προειδοποίησε να μην χρησιμοποιηθεί το αιματηρό γεγονός για να οξυνθούν οι πολιτικές διαμάχες κατά τη διάρκεια της έντονα διχαστικής προεκλογικής περιόδου.

«Έχουμε τους διχασμούς μας και δεν είναι κάτι καινούργιο», είπε ο Ομπάμα σε συνέντευξη τύπου, «για αυτό είναι τόσο σημαντικό για όλους τώρα να εστιαστούν σε λόγια και πράξεις που θα μπορέσουν να ενώσουν τη χώρα περισσότερο». «Δεν χρειαζόμαστε εμπρηστικές ρητορείες», τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα