Προωθείται κέντρο θεραπείας του παιδικού καρκίνου

14:46 8/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με τον υπουργό Έρευνας και Καινοτομίας συναντήθηκε στην Αθήνα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός προκειμένου να συζητήσουν το πλαίσιο της συνεργασίας σχετικά με τα προγράμματα που αφορούν την έρευνα και την καινοτομία.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός χαρακτήρισε εποικοδομητική τη συνάντηση με τον κ. Φωτάκη, τονίζοντας τα εξής:

«Συναντήθηκα με τον αναπληρωτή υπουργό Έρευνας και Καινοτομίας κ. Κώστα Φωτάκη στα πλαίσια της συνεργασίας που έχουμε για να προχωρήσουμε τα προγράμματα

που έχουμε της έρευνας και καινοτομίας.
Τρία είναι τα κυρίαρχα ζητήματα που θα πρέπει να συζητήσουμε προσεχώς όταν θα επισκεφτεί την περιφέρεια Θεσσαλίας και συναντηθεί με όλους τους φορείς της έρευνας και καινοτομίας στην περιοχή μας. Εμείς ως γνωστό έχουμε το RΙS3 το οποίο θέλουμε να προχωρήσουμε γρήγορα και κάναμε τον οδικό χάρτη ώστε να ενεργοποιηθούν γρήγορα τα προγράμματα και όσοι έχουν ασχοληθεί μέχρι σήμερα να αρχίσουν να μπαίνουν στην παραγωγή της ιδέας τους.
Συζητήσαμε και εντάξαμε ένα πρόγραμμα που έχει κατατεθεί εδώ και καιρό από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας , της Βιοτεχνολογίας, ένα πρόγραμμα ερευνητικό στην αγροδιατροφή, το ΟΜΙC, προϋπολογισμού 5,5 εκατομμυρίων ευρώ .
Keywords
Τυχαία Θέματα