Προς ψήφιση η κατασκευή τεμένους στον Ελαιώνα

09:45 4/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην ολομέλεια της Βουλής συζητείται και ψηφίζεται την Παρασκευή, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το νομοσχέδιο για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, που περιλαμβάνει επιτάχυνση των διαδικασιών για την ανέγερση τεμένους στον Ελαιώνα, χωρητικότητας 350 -400 ατόμων.

Χθες, καταψήφισαν το σχετικό άρθρο στις επιτροπές οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, και αναμένεται να τηρήσουν την ίδια

στάση και στη σημερινή ψηφοφορία, ενώ υπέρ ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του ΚΚΕ και του ΠΟΤΑΜΙΟΥ.

Επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν κατά τη σημερινή συνεδρίαση οι βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων ενώ αρνητικά ψήφισε η Χρυσή Αυγή.

«Η κατασκευή του τεμένους, δέκα χρόνια μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου, θα βάλει τέλος στην αποδυνάμωση της χώρας μας και της αξιοπιστίας μας, τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και στους πολυάριθμους διεθνείς οργανισμούς και τα φόρα, στα πλαίσια των οποίων, πολύ τακτικά, διεξάγεται διάλογος για θέματα θρησκευτικών ελευθεριών», τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδης, αναφορικά με την κατασκευή του ισλαμικού τεμένους Αθηνών κατά την ομιλία του στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου στη Βουλή.

Συμπλήρωσε, μάλιστα, σχετικά ότι «μια τέτοια εικόνα της χώρας μας ήταν και είναι μειωτική, αποδυναμώνει ταυτόχρονα διαπραγματευτικά μας επιχειρήματα σε διεθνές επίπεδο και σε φλέγοντα ζητήματα και τη διεθνή προβολή της χώρας μας και αυτό έχει σημασία, μέσα σε μια πολυκύμαντη και ευρύτερη γεωγραφική περιοχή, όπου αρκετοί πληθυσμοί βιώνουν τραγικές ακρότητες».

αίθουσα σύνταξης ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα