Πρωτάθλημα 12 ομάδων με αγώνες κατάταξης για πρωταθλητή και υποβιβασμούς

17:13 10/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Μείωση των ομάδων της μεγάλης κατηγορίας σε 14 η 12 από την μεθεπόμενη περίοδο, διοργάνωση play out και αναδιανομή εσόδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα θα συζητήσουν το απόγευμα (17.30)στα γραφεία της ΒΙΑΜΑΡ οι 11 μικρομεσαίες ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ παρουσία του εμπνευστή της κίνησης Χρήστου Πανόπουλου για να πάρουν οριστικές αποφάσεις.

Εντωμεταξύ πραγματοποιείται σήμερα συνάντηση ΕΠΟ, Super League

και UEFA για το σχέδιο Πανόπουλου στη διαιτησία το οποίο είναι ασύμβατο με τη «σύμβαση διαιτησίας» της ελληνικής Ομοσπονδίας με τη FIFA.

Κατ΄αρχάς η απαίτηση της Nova είναι να μειωθεί ο αριθμός των ομάδων σε 14 ή ακόμα και 12 ώστε το πρωτάθλημα να γίνει πιο ανταγωνιστικό. Αν αποφασιστεί αυτό, η αναδιάρθρωση αναμένεται να πραγματοποιηθεί σ το πρωτάθλημα της Super League την σεζόν 2017-2018. Σύμφωνα με την πρόταση Πανόπουλου που έχει γίνει αντικείμενο επεξεργασίας, αφορά ένα πρωτάθλημα 12 ομάδων με τα εξής χαρακτηριστικά:

Α) Αρχικά διεξάγεται ένα κανονικό πρωτάθλημα με όλες τις ομάδες να παίζουν με όλους μέσα-έξω. Έτσι θα διεξαχθούν 11+11=22 αγωνιστικές και θα καταρτιστεί ένας βαθμολογικός πίνακας.

Β) Μετά την λήξη της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, οι ομάδες χωρίζονται σε τρία γκρουπ των τεσσάρων. Στο πρώτο μετέχουν οι τέσσερις πρώτες της βαθμολογίας, στο δεύτερο αυτές που κατέλαβαν τις θέσεις 5-8 και στο τρίτο εκείνες που κατέλαβαν τις θέσεις 9-12.

Keywords
Τυχαία Θέματα