Ψηφίστηκε με αλλαγές το νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά - Επιτάχυνση φορολογικών δικών

14:06 6/3/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Με αλλαγές στις ποινές φυλάκισης και κάθειρξης για την διακίνηση ναρκωτικών, τις οποίες ανακοίνωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, ψηφίστηκε επί της Αρχής το νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά από την ολομέλεια της Βουλής. Επίσης, θεσπίζεται η κατά προτεραιότητα εκδίκαση (εντός 3μήνου από την κατάθεση του δικογράφου) των φορολογικών υποθέσεων με αντικείμενο που υπερβαίνει τις 500.000 ευρώ, αντί για 1 εκ. ευρώ που προβλεπόταν αρχικά.

Αναλυτικά, στο νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά: Mετατρέπεται από πλημμέλημα
σε κακούργημα η διακίνηση ναρκωτικών από μη εξαρτημένα άτομα, προβλέποντας κάθειρξη τουλάχιστον 8 ετών για όποιον διακινεί παράνομα ναρκωτικά, ενώ την ίδια στιγμή, ελαφρύτερες θα είναι οι ποινές για όσους διακινούν ναρκωτικές ουσίες με σκοπό την κάλυψη των καθημερινών ατομικών τους αναγκών.

Αντιδράσεις για πολλές διατάξεις του νομοσχεδίου είχαν διατυπωθεί όχι μόνο από την αντιπολίτευση αλλά και από πολλούς βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού.

Παρ όλα αυτά ο Υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε πως το Υπουργείο επέλεξε να αναζητήσει συγκλήσεις ώστε ει δυνατόν να ψηφιστεί ακόμη και ομόφωνα το συγκεκριμένο νομοσχέδιο τονίζοντας πως όλοι οι κοινωνικοί φορείς που συμμετείχαν στον διάλογο, αποδέχτηκαν θετικά τις αλλαγές τις οποίες επιφέρει.

Ετσι παρόλα αυτά, ο εισηγητής της ΝΔ, Τάσος Νεράντζης και οι βουλευτές της Ν.Δ υπερψήφισαν επί της αρχής το σχέδιο νόμου, παρά τις όποιες επιφυλάξεις τους, καθώς και η αξιωματική αντιπολίτευση. Ωστόσο η κ. Βασιλική Κατριβάνου, βασικη εισηγήτρια, κατηγόρησε τον Υπουργό ότι ενέδωσε στις πιέσεις της ΝΔ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, και κατηγόρησε τα δύο κόμματα για «παζάρι και νταλαβέρι με τις ποινές λες και είναι οκάδες».
Keywords
Τυχαία Θέματα