Ροδόπη: 850 εμβολιασμοί στο Κέντρο Υγείας Σαπών

13:51 4/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

850 εμβολιασμούς έχει πραγματοποιήσει το Εμβολιαστικό Κέντρο των Σαπών που λειτουργεί στο Κέντρο Υγείας της περιοχής, στο «Γεώργιος Γεννηματάς». Σύμφωνα με δηλώσεις στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» της Ζαχαρούλας Γελάτου, διευθύντριας του Κέντρου Υγείας Σαπών, από τις 20 Ιανουαρίου, οπότε και ξεκίνησε η προσπάθεια, έχει δοθεί η δυνατότητα να εμβολιαστούν άτομα μεγάλης ηλικίας που διαβιούν στη γύρω περιοχή χωρίς τον επιπλέον κόπο της μετακίνησής τους στο Νοσοκομείο της Κομοτηνής.

Κέντρο Υγείας Σαπών «Γεώργιος
Γεννηματάς»

Με τους άνω των 85 ετών έγινε η αρχή και ακολούθησαν οι άνω των 80 -με τους ένστολους που υπηρετούν στην περιοχή να εμβολιάζονται σε περίπτωση μη προσέλευσης πολιτών σε ραντεβού, ώστε να μη χαθεί ούτε μια δόση -κάτι το οποίο έχει επιτευχθεί. «Δε μας έχει ‘φύγει’ ούτε μία δόση, είναι πολύτιμες όλες οι δόσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Γελάτου.
«Όλα πάνε καλά κι έχουμε δεχθεί από την πλευρά των πολιτών πολλά συγχαρητήρια για την οργάνωσή μας, για την προθυμία και την ευγένεια του προσωπικού μας, γι’ αυτό κι εγώ ευχαριστώ όλους τους εργαζόμενους πολύ, καθώς με πολύ μεγάλη αυταπάρνηση κάνουν τη δουλειά τους», ανέφερε η κ. Γελάτου.

Όσον αφορά τις ελλείψεις; «Είμαστε καλυμμένοι λόγω της άφιξης των ιατρών που εργάζονταν στα 17 περιφερειακά ιατρεία, που τώρα λόγω του κορονοϊού είναι κλειστά. Είμαστε καλά, στο μέλλον ίσως να έχουμε προβλήματα», είπε η διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Σαπών -αναφέροντας μόνο το ακτινολογικό ιατρείο, το οποίο παραμένει κλειστό. «Λειτουργούσε μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου, τότε συνταξιοδοτήθηκε ο ακτινολόγος ιατρός και μείναμε χωρίς προσωπικό, γι’ αυτό τον λόγο και δεν αξιοποιείται το ακτινολογικό μηχάνημα που έχουμε προμηθευτεί με την αξιοποίηση χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ».

φωτο: Κέντρο Υγείας Σαπών
ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα