Σε επόμενη σύσκεψη παρέπεμψαν το θέμα ΕΡΤ οι τρεις αρχηγοί – Συνεχίζονται οι αντιδράσεις

19:00 28/5/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Διευρύνονται οι αντιδράσεις των φορέων και των προσωπικοτήτων στα σενάρια για προσωρινό κλείσιμο της ΕΡΤ. Το θέμα αναμένεται να απασχολήσει την επόμενη σύσκεψη των αρχηγών, ενώ στη συνέντευξή του στην εκπομπή NETWEEK ο Ευάγγελος Βενιζέλος αποκάλυψε ότι περιμένει ολοκληρωμένο σχέδιο για τη λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, από τους αρμόδιους υπουργούς.Σε επόμενη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, παραπεμφθήκαν
τα θέματα που αφορούν τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, την ιδία ώρα που ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ διαψεύδουν ότι οι πολιτικοί αρχηγοί συζήτησαν οτιδήποτε στην προηγούμενη συνάντηση τους τον Απρίλιο, για προσωρινό λουκέτο και απολύσεις 2.000 από τους 2.700 εργαζομένους της ΕΡΤ.

Στην συνέντευξη σου στην ΝΕΤ ,και την Έλλη Στάη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι δεν υπάρχει περίπτωση η χώρα να μείνει χωρίς δημόσια ραδιοτηλεόραση, άφησε ωστόσο ανοιχτό, τον τρόπο με τον οποίο θα διαρθρωθεί και θα οργανωθεί αυτή στο μέλλον.

Τόνισε δε ότι περιμένει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, από τους κύριους Στουρνάρα, Κεδίκογλου και Μανιτάκη, που θα προκύπτει από αξιολόγηση των υπηρεσιών που προσφέρει η ΕΡΤ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στην ομιλία του την Τρίτη για το ρόλο των ΜΜΕ ,υποστήριξε ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να απαξιώσει την ΕΡΤ προκειμένου να τη μετατρέψει σε όργανο προπαγάνδας.

Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, σε συνέχεια της εκστρατείας ενημέρωσης που έχουν ξεκινήσει αποφάσισαν τη διοργάνωση Ημερίδας με θέμα «Ο Ρόλος της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης σε μια κοινωνία σε κρίση», όπου θα κληθούν να πάρουν σαφή θέση οι πολιτικοί, παραγωγικοί και κοινωνικοί φορείς.

Οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ παραμένουν σε εγρήγορση και αγωνιστική ετοιμότητα για τη διασφάλιση του ρόλου και του χαρακτήρα της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Αποφάσισαν την κλιμάκωση των δράσεων τους με στόχο την δημοσιοποίηση των θέσεων τους και τη δημιουργία κοινού μετώπου με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στην ΕΡΤ αλλά και ευρύτερα στην κοινωνία .

Συνεχίζονται στο μεταξύ οι αντιδράσεις ενώσεων από το χώρο του τύπου και κοινωνικών φορέων για τα σενάρια διακοπής λειτουργίας της ΕΡΤ, ενώ την συμπαράστασή της στους εργαζόμενους, εκφράζει και η ομοσπονδία αστυνομικών υπάλληλων της χώρας, καλώντας την κυβέρνηση να σταματήσει κάθε διαδικασία εκχώρησης του δημόσιου αγαθού της ενημέρωσης.
Keywords
Τυχαία Θέματα