Σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Θεσσαλίας

20:14 30/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την αποχή από τις δευτερογενείς μεταφορές(επανεξετάσεις, εξιτήρια, κλπ, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Θεσσαλίας στο πλαίσιο της απόφασης που πήρε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού – ΕΚΑΒ από σήμερα Πέμπτη έως και τις 6 Ιουλίου 2016.

Σχετικά με την κινητοποίηση των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Θεσσαλίας μίλησε στην ΕΡΤ Λάρισας η κα Δήμητρα Μιχαλοπούλου, μέλος της διοίκησης των εργαζομένων και είπε: «Από σήμερα 30 Ιουνίου

έως και τις 6 Ιουλίου το ΕΚΑΒ βρίσκεται σε αποχή από τις δευτερογενείς μεταφορές. Αυτό σημαίνει ότι εκτελούμε όλα τα επείγοντα περιστατικά, κανείς δεν θα μείνει χωρίς ασθενοφόρα, δεν εξυπηρετούμε όμως τις δευτερογενείς μεταφορές, δηλαδή, εξιτήρια, επιστροφές, ραντεβού, ότι έχει να κάνει με αυτά. Αυτά μας απασχολούν καθημερινά ιδιαίτερα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, όλος ο φόρτος των νοσοκομείων ήρθε σε εμάς, πράγμα που έχει επίπτωση στη σωστή λειτουργία των επειγόντων περιστατικών. Υπάρχουν περιστατικά με τροχαία και ανακοπές που μένουν αρκετή ώρα στο δρόμο γιατί υπάρχει εγκλωβισμένο ασθενοφόρο σε δευτερογενή μεταφορά. Είναι τόσο έντονο το φαινόμενο τον τελευταίο καιρό που η διοίκηση του ΕΚΑΒ έχει εγκρίνει να εργάζονται σε απομακρυσμένα κέντρα υγείας σε ασθενοφόρα οδηγοί ΟΤΑ ή πυροσβεστικής χωρίς αυτοί να έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση, για να μπορέσει να λύσει το πρόβλημα. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ είναι άνθρωποι εκπαιδευμένοι ώστε να δίνουν τις πρώτες βοήθειες, να κρατάνε στη ζωή έναν άνθρωπο μέχρι αυτός να φτάσει στο νοσοκομείο».

Σχετικά με τα Κέντρα Υγείας η κα Μιχαλοπούλου υποστήριξε τα εξής: «Είναι πάγιο αίτημα του προσωπικού να στελεχωθούν τα κέντρα υγείας με διασώστες και το τελευταίο διάστημα είναι γνωστό θα έρθει στη Λάρισα διαχειριστικά και το τηλεφωνικό κέντρο του Βόλου, οπότε αυξάνεται κατακόρυφα ο όγκος και ζητάμε άτομα να στελεχωθεί το ΕΚΑΒ της Θεσσαλίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα