Σε κλίμα συναίνεσης η συζήτηση του Νομοσχεδίου για το λαθρεμπόριο καπνού

19:37 19/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με όλα τα κόμματα να συμφωνούν στην ανάγκη πάταξης του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων, την αντιπολίτευση να εκφράζει ορισμένες επιφυλάξεις σε άρθρα για τα οποία ζητά αποσαφηνίσεις, άρχισε στην Επιτροπή Οικονομικών, η επεξεργασία του νομοσχεδίου, για την «τροποποίηση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, προς ενίσχυση της καταπολέμησης της παράνομης εμπορίας καπνού και βιομηχανοποιημένων καπνών και την Ίδρυση Συντονιστικού Κέντρου για την Καταπολέμηση του Λαθρεμπορίου, καθώς και την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με την ευρωπαϊκή».

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου

του υπουργείου Οικονομικών τάχθηκαν, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ενώ ΝΔ, ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή και Ένωση Κεντρώων επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, σε σύντομη παρέμβαση του, δήλωσε την πεποίθηση του ότι με το νομοσχέδιο, θα δοθεί ένα καίριο χτύπημα στο σύστημα της λαθρεμπορίας, ενώ ταυτόχρονα, όπως είπε, το κράτος θα έχει από την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, εκατομμύρια έσοδα.

Οι τοποθετήσεις των κομμάτων

Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ,Κατερίνα Παπανάτσιου, υπογράμμισε ότι «στόχος του νομοσχεδίου είναι η σύγκρουση με το σύστημα της λαθρεμπορίας καπνού και το τέλος στο κλείσιμο του ματιού σε παρατυπίες».

Keywords
Τυχαία Θέματα