Σκούρα-Πυρί και αρχαιολογικό μουσείο Σπάρτης στη συνεδρίαση του ΠΕΣΥ

06:21 1/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης θα συνεδριάσει μεθαύριο Τετάρτη 3 Αυγούστου το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου. Στη συνεδρίαση που θα αρχίσει στις 4.00 το απόγευμα έχουν προγραμματιστεί να συζητηθούν 25 τρέχοντα θέματα και επερωτήσεις.

Συγκεκριμένα προς συζήτηση θα τεθούν οι επερωτήσεις της περιφερειακής συμβούλου Δήμητρας Λυμπεροπούλου με θέματα:
-Υποβάθμιση περιβάλλοντος και αλλοίωση τοπίου σε σημαντικό βαθμό από το έργο «Κατασκευή του Τμήματος Φωκιανός – Κυπαρίσσι της οδού «Μύλοι-Άστρος-Λεωνίδιο-Πούλιθρα-Φωκιανός-Κυπαρίσσι»» σε βάρος μιας από τις λίγες παρθένες

από ανθρώπινες επεμβάσεις περιοχές της χώρας και
– Παραμένει το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Σπάρτης στο σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου; Υπάρχει και ποιο είναι το εναλλακτικό σχέδιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου με δεδομένη την απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου και του Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού να απορρίψουν σε κοινή συνεδρίασή τους το αίτημα της Περιφέρειας για τον αποχαρακτηρισμό ως μνημείου του κτηρίου της Χυμοφίξ.
Επίσης οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Νίκος Πατσαρίνος και Σταύρος Χρυσαδάκος θα καταθέσουν επερώτηση για την Πορεία εργασιών για το έργο παράκαμψη Σπάρτης Σκούρα-Πυρί.

φωτό αρχείου

Keywords
Τυχαία Θέματα