Σοκολατένιο παγωτό με άρωμα βανίλια Μαδαγασκάρης

09:11 27/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο πολυβραβευμένος chef, Κωνσταντίνος Μουζάκης, ετοιμάζει για τη «Ραδιοτηλεόραση» υπέροχο σοκολατένιο παγωτό με άρωμα βανίλια Μαδαγασκάρης.


Υλικά1.250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 36% ζαχαροπλαστικής2 στικ Μαδαγασκάρης βανίλια8 κρόκοι αυγού240 γραμμάρια ζάχαρη450 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτοςΕκτέλεση Τοποθετούμε σε μια μπασίνα την κρέμα γάλακτος
και την χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να γίνει σαντιγί.Παίρνουμε ένα κατσαρολάκι με νερό και το βάζουμε πάνω στην φωτιά. Τοποθετούμε την μπασίνα με τη σαντιγί και τα ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να ζεσταθεί καλά, προσθέτοντας την βανίλια Μαδαγασκάρης.Βγάζουμε το μείγμα από τη φωτιά και το ανακατεύουμε καλά πάλι. Το τοποθετούμε για 15 λεπτά στην κατάψυξη.Σε μια άλλη μπασίνα, χτυπάμε τους κρόκους αυγού με τη ζάχαρη με ένα σύρμα, μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα.Τοποθετούμε ξανά την μπασίνα με την σαντιγί, πάνω στο κατσαρολάκι με νερό και προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα κρόκου-ζάχαρης, ανακατεύοντας συνέχεια για 15 λεπτά.Μόλις τελειώσει ο βρασμός, κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια.
Keywords
Τυχαία Θέματα