Στη Διαύγεια τα έργα για το προσωρινό ΚΥΤ στον Καρά Τεπέ – Επίσκεψη αντιπροσωπείας της Ε.Ε.

01:04 14/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες πλημμύρισαν σκηνές στην προσωρινή δομή του Καρά Τεπέ μετά από την έντονη βροχόπτωση σήμερα το μεσημέρι, και μέχρι αργά το βράδυ η Τεχνική Υπηρεσία του Υπουργείου Μετανάστευσης, ο Στρατός και η Ύπατη Αρμοστεία εργάζονταν για την βελτίωση της κατάστασης.

Σύμφωνα με το υπουργείο «μέσα σε λίγες ώρες έγιναν αντιπλημμυρικά έργα για την θωράκιση της δομής από τα εξωτερικά όμβρια ύδατα, ανοίχτηκαν απορροές όμβριων υδάτων, έγιναν επιχωματώσεις, τοποθετήθηκαν συρματοκιβώτια, μπροστά από

τις σκηνές μεγάλης χωρητικότητας (rub halls), ανοίχτηκαν χαντάκια και αποστραγγίστηκαν λιμνάζοντα ύδατα. Αύριο το πρωί, θα τοποθετηθεί χαλίκι τύπου 3Α στο δρόμο πέριξ της δομής για την προστασία από ορμητικά νερά».

Επίσης σήμερα αναρτήθηκε στη Διαύγεια η απόφαση του Υπουργείου Μετανάστευσης, διενέργειας διαγωνισμού για την υλοποίηση των έργων ενίσχυσης της δομής προϋπολογισμού 5,5 εκατομμυρίων, που θα περιλαμβάνουν εργασίες κατασκευής  καταλυμάτων μικρής διάρκειας παραμονής, προγραμματισμένων έργων υποδομής και προστασίας, όπως  αντιπλημμυρικά,  επαρκούς ηλεκτροδότησης, ύδρευσης, πυροπροστασίας κλπ.

Εν τω μεταξύ τη Μυτιλήνη επισκέπτεται αύριο η αναπληρώτρια διευθύντρια Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,  Μπεάτε Γκμίντερ, μαζί με τον Γ.Γ. Υποδοχής, Μάνο Λογοθέτη.

Η κυρία Γκμίντερ θα συναντηθεί με το δήμαρχο Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη, τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη, και ακολούθως θα επισκεφθεί το νέο ΚΥΤ.

Σήμερα στην Αθήνα η γενική διευθύντρια Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μονίκ Παριά, μαζί με την αναπληρώτρια διευθύντρια επισκέφθηκαν τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Ναυτιλίας. Αντικείμενα της συζήτησης ήταν η συνεργασία των Ελληνικών αρχών με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη δημιουργία του νέου ΚΥΤ στη Λέσβο, η αποτελεσματική διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το νέο σύμφωνο μετανάστευσης και ασύλου.

 

The post Στη Διαύγεια τα έργα για το προσωρινό ΚΥΤ στον Καρά Τεπέ – Επίσκεψη αντιπροσωπείας της Ε.Ε. appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα