Στη Βουλή το τελικό σχέδιο «Αθηνά»

08:46 7/3/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Συνεχίζεται σήμερα στη Βουλή η συζήτηση του σχεδίου «Αθηνά» με το οποίο αναδιατάσσεται ο ακαδημαϊκός χάρτης της χώρας. Ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, παρουσιάζοντας το σχέδιο για το οποίο εξέφρασε έντονες αντιδράσεις η αντιπολίτευση αλλά και σοβαρές επιφυλάξεις το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, δήλωσε πως η ηγεσία του Υπουργείου προχωρά χωρίς δογματισμούς έχοντας κατά νου το συμφερον
των νέων ανθρώπων.

Νέο συλλαλητήριο στις 12 το μεσημέρι προγραμματίζεται στα Προπύλαια, ενώ έχουν ανασταλεί επ' αόριστον τα μαθήματα στο Τμήμα Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απορρόφησή του από το τμήμα του Προγράμματος Ψυχολογίας.

Την αντίθεσή τους με το σχέδιο «Αθηνά» και συγκεκριμένα με το νέο Πανεπιστήμιο «Αδαμάντιος Κοραής» εκφράζουν, με ανακοίνωσή τους, οι πρυτάνεις των πέντε Πανεπιστημίων που περιλαμβάνονται στο νέο «ομοσπονδιακό» Πανεπιστήμιο, και συγκεκριμένα Χαροκόπειο, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Πανεπιστήμιο Πειραιώς και Γεωπονικό Πανεπιστήμιο. Κλειστός θα παραμείνει σήμερα ο δήμος Ζακυνθίων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάργηση του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Σχετική είδηση: Κατατέθηκε στην Eπιτροπή Mορφωτικών Yποθέσεων το σχέδιο «Αθηνά»
Keywords
Τυχαία Θέματα