Στην «FOOD EXPO 2019” η Κρήτη

10:57 22/3/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Το παρών στην μεγαλύτερη έκθεση του κλάδου τροφίμων και ποτών που πραγματοποιείται στην χώρας μας την «FOOD EXPO 2019» , έδωσε η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης. Δεκαπέντε επιχειρήσεις-μέλη της και από τις τέσσερις περιφερειακές ενότητες του νησιού συμμετείχαν στο περίπτερο της Σύμπραξης με πιστοποιημένα προϊόντα όπως είναι το ελαιόλαδο, οι ελιές, τα βότανα, τα τυροκομικά, το μέλι, τα εσπεριδοειδή, τα οποία γεύτηκαν εκατοντάδες εμπορικοί επισκέπτες της έκθεσης.
Στη

φετινή διοργάνωση που έγινε στην Αθήνα, συμμετείχαν περισσότεροι από 1.300 εκθέτες, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ 72.000 ήταν συνολικά οι επισκέπτες, έμποροι και καταναλωτές που είδαν από κοντά την έκθεση.
Το περίπτερο της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης επισκέφτηκε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης , καθώς και στελέχη του ΥΠΑΑΤ.

Οι επιχειρηματίες της Κρήτης, που συμμετείχαν στην έκθεση, πραγματοποίησαν μεγάλο αριθμό εμπορικών συναντήσεων με σημαντικούς ξένους αγοραστές και εισαγωγείς, από όλο τον κόσμο με εξαιρετικές προοπτικές συνεργασιών.
Εμπορικές επαφές έγιναν επίσης με εγχώριες εταιρείες και με επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης από όλη την Ελλάδα, που εντυπωσιάστηκαν από το υψηλό επίπεδο ποιότητας και τυποποίησης των Κρητικών προϊόντων.
Το πλήθος των επισκεπτών είχε παράλληλα την ευκαιρία να γευτεί τα Π.Ο.Π., Π.Γ.Ε. και Βιολογικά προϊόντα, σε μια γαστρονομική εκδήλωση, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός της έκθεσης στο « Mediterranean Gastronomy Forum».
Οι Executive Chef, της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, Βαγγέλης Σμαραγδάκης, Γιώργος Καγιαλής και Παναγιώτης Καλλινώσης, μαγείρεψαν υπέροχες Κρητικές συνταγές με Π.Ο.Π., Π.Γ.Ε. και βιολογικά προϊόντα, τις οποίες δοκίμασε πλήθος επισκεπτών, αποσπώντας άριστα σχόλια.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα