Στην τελική ευθεία το σχέδιο για τις καταργήσεις 70 φορέων του Δημοσίου

19:33 24/4/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τους 70 φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα που θα καταργηθούν και οι υπάλληλοι τους θα δουν την πόρτα της εξόδου, όπως προβλέπει η συμφωνία με την τρόικα. Αντίθετα, το προσωπικό των οργανισμών που θα συγχωνευθούν θα αξιολογηθεί, ώστε να κριθεί βάσει των τυπικών του προσόντων.Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τους εργαζόμενους των οργανισμών ιδιωτικού δικαίου που θα καταργηθούν. Το σχέδιο για τις καταργήσεις επεξεργάζεται επιτελική επιτροπή σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο. Σύμφωνα με πληροφορίες σε
πρώτη φάση θα απολυθούν περίπου 2.000 εργαζόμενοι, ενώ όπως δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου την Τρίτη, μέχρι το Δεκέμβρη θα πρέπει να απολυθούν 4.000 υπάλληλοι.

Για τους οργανισμούς που θα συγχωνευτούν, η διαδικασία είναι πιο σύνθετη, καθώς δεν θα απολυθεί το σύνολο των υπαλλήλων. Οι εργαζόμενοι θα αξιολογηθούν και θα αποχωρήσουν όσοι κριθούν ότι έχουν τα χαμηλότερα προσόντα.

Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε συλλαλητήριο την Κυριακή στο Σύνταγμα και καταγγέλλει, ότι στα 2 χρόνια που έχουν μεσολαβήσει από τη λίστα Πάγκαλου, έχουν γίνει προσλήψεις διευθυντικών στελεχών σε οργανισμούς σφραγίδες.
Τυχεροί στάθηκαν τελικά οι 1891 υπάλληλοι που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα το Νοέμβριο και θα μετακινηθούν στις νέες τους θέσεις τις επόμενες ημέρες.

Χρονικό όριο έξι μηνών από την προσωρινή διαταγή μέχρι την εκδίκαση της κύριας αγωγής για υπαλλήλους που απολύονται από το δημόσιο τίθεται με ρύθμιση που περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου, προκειμένου να μην γίνεται κατάχρηση των αναβολών. Επίσης, απομακρύνονται από το Δημόσιο όσοι υπάλληλοι έχουν επιστρέψει με προσωρινή διαταγή και δεν έχει συζητηθεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχουν κατατεθεί μέχρι την έναρξη ισχύος του νόμου. Με προσωρινή διαταγή μπορούν να γυρίσουν εφόσον το κρίνει το δικαστήριο οι υπάλληλοι για τους οποίους έχει συζητηθεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων μέχρι την έκδοση της απόφασης.
Keywords
Τυχαία Θέματα